Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést Szabó Bálint: Áron alul értékesítené Szeged a dorozsmai nagybanit?

Ingatlanmutyit sejt a dorozsmai nagybani piac értékesítése kapcsán Szabó Bálint. A jogász szerint ugyanis a valós értékének akár 10 százalékáért válna meg a város a területtől. A polgármesteri hivatal ezzel szemben azt állítja, hogy hivatalos értékbecslés alapján hirdették meg az üzletrészt.
A Dorozsmai Nagybani Piac Kft. tavaly decemberi taggyűlésén döntött arról, hogy idén február elsején bezárnak, illetve megszüntetik a piaci tevékenységet. Az önkormányzat most pályázat útján eladásra kínálja a vásárteret működtető cégben lévő 96 százalékos üzletrészét, összességében 531 millió forintért.
 

Ez az összeg a terület becsült értékének nagyjából 10 százaléka Szabó Bálint jogász szerint, aki keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, amennyiben eredményes lesz a május 28-án záruló „ingatlanmutyi-gyanús" pályázat, hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője azt kérte Botka László (MSZP) polgármestertől, hogy vonja vissza a pályázatot, és a városvezetés kezdjen tárgyalásokat az érintett kereskedőkkel a terület hasznosításáról. Azt is mondta, amennyiben mindenképp megválik üzletrészétől a város, valós értékbecslésen alapuló pályáztatással tegye ezt meg.
 
Februárban bezárták, most eladnák a dorozsmai nagybanit. Fotó: Kuklis István (archív)
Februárban bezárták, most eladnák a dorozsmai nagybanit. Fotó: Kuklis István (archív)

Szabó azt is közölte, hogy a dorozsmai nagybani piac egykori bérlői nem fogadják el azt, hogy őket jogalap és kártalanítás nélkül, egyoldalú döntéssel az önkormányzat ellehetetlenítette. Hosszú távra kötött bérleti szerződéseiket továbbra is érvényesnek tekintik, és polgári jogi igényt terjesztenek be kártalanításuk érdekében.

A polgármesteri hivatal már a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóval egy időben reagált. A helyszínen kiosztott közleményükben az szerepel, hogy azért zárták be a piacot, mert a kereskedők áttelepültek az új nagybani piacra, így ráfizetésessé vált a vállalkozás. Arra is kitértek, hogy az önkormányzatot törvény kötelezi arra, hogy forgalmi értékén hirdesse meg az ingatlant, ami a hivatalos értékbecslés alapján 531 millió forint.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gasztroutcává válik a Kölcsey, cukrászda és török étterem is nyílik - 10 vendéglátóhely egymás mellett a belvárosban

Gasztroutcává válik a Kölcsey, cukrászda és török étterem is nyílik - 10 vendéglátóhely egymás mellett a belvárosban
A vállalkozók szerint több jó hely több embert vonz a belvárosba. Tovább olvasom