Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Huzavona a patikaügyeletről

Szeged - Nem született megállapodás azon a fórumon, amit hétfőn tartott az ÁNTSZ a szegedi patikai ügyelettel kapcsolatban. Egyes gyógyszerészek fiókpatikát nyitnának az orvosi ügyelet mellett, mások akkor vállalnák a feladatot, ha hétvégén csak ők lennének nyitva.
Megbeszélést tartottak a szegedi patikai ügyelet kérdéséről tegnap, amelyre az ÁNTSZ a körtöltésen belüli összes gyógyszertárt meghívta – megállapodás vagy döntés azonban nem született. Úgy tűnik, az érdekellentétek, s a lassú ügymenet miatt a szakhatóság még jó ideig nem hoz döntést a közel 200 ezer embert érintő probléma megoldásáról. Információink szerint ÁNTSZ-határozat leghamarabb május közepén – azaz 3 hónappal a „plazapatika" bejelentése után – várható.

Korábban megírtuk: a Szeged Plazában működő Gyógyszertér nem vállalja a veszteséget termelő állandó ügyelet további ellátását. Helyette egy vagy több másik patikát kell találnia az ÁNTSZ-nek – addig a „plázapatika" végzi tovább a feladatot.

A megbeszélésen – amelyről a szervezők gyakorlatilag kitiltották a sajtót – több javaslat is érkezett a probléma megoldására. Információink szerint a többség szimpatizált azzal az ötlettel, hogy alakítsanak ki egy fiókpatikát az orvosi ügyeletek mellett, ahol a patikák gyógyszerészei felváltva ügyelnének. Arról viszont nem sikerült megállapodni, melyik patika készleteiből töltsék föl az új gyógyszertárat. A Szegeden 8 patikát üzemeltető Pharmainvest-csoport azt ajánlotta: 3 belvárosi patikájuk vállalja az ügyeletet – ha minden más gyógyszertár bezár szombaton 13 órától hétfő reggel 8-ig. Ez a korlátozás azonban jogilag kivitelezhetetlen.

A legvalószínűbb jelenleg az, hogy a patikák felváltva ügyelnek majd. Kérdés, hogy csak a kiskörúton belüli 12 patikára sózzák rá, vagy a körtöltésen belüli összes gyógyszertára kiterjesztik a pluszfeladatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Juhász Gyula utcában él a költő emléke

Szeged - Juhász Gyula emléke előtt tisztelegtek tegnap délután annak a háznak a lakói, amelyikben a költő 1937. április 6-án meghalt. Tovább olvasom