Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Idén először Szegeden is a Nagy Sportágválasztó

Szeged - Az I. Szegedi Nagy Sportágválasztón több mint negyven sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők május 7-én és 8-án a kisstadionban és a sportcsarnokban.
A 2007 szeptemberében indult rendezvény idén már több mint egy tucat helyszínen jelentkezik országszerte - mondták el a szervezők a pénteki szegedi sajtótájékoztatójukon. Koós-Lukács Tímea, az esemény főkoordinátora úgy fogalmazott: az előző évek fővárosi sikere hívta életre az országos rendezvénysorozatot, így idén már 15 helyszínen tudják bemutatni a különböző sportlehetőségeket. Az első nap mindig elsősorban a szervezett keretek között érkező gyermekcsoportoké, de mellettük egyéni érdeklődőket is várnak. Csongrád megyében egyébként Szeged mellett május végén, Hódmezővásárhelyen is lesz Nagy Sportágválasztó.

Csongrád Megye Önkormányzata is támogatja az I. Szegedi Nagy Sportágválasztó rendezvényt, amelynek a kisstadion és a sportcsarnok ad otthont május 7-én és 8-án. Az eseményen 40-nél is több sportágat próbálhatnak ki a gyerekek olimpikonok, élsportolók segítségével. Mint azt Bohács Zsolt, a program fővédnöke elmondta, az egész országnak az a jó, ha minél több a sportoló, egészséges ember, és ezt az életszemléletet már gyermekkorban ki kell alakítani.

A Csongrád megyeieknek mindössze 30 százaléka tartja fontosnak a sportot a saját életében – idézte fel az Egészség és Sport Éve keretében a Csongrád Megyei Önkormányzat által elkészíttetett kutatás eredményeit Bohács Zsolt, Csongrád megye sportnagykövete. A vizsgálat arra is rámutatott, hogy a fiatalabbaknak fontosabb a sport, mint az idősebb korosztálynak, és a legtöbben a tömegsportokat szeretik és űzik, mint a futást, kerékpározást – tette hozzá.

Mint az ötszörös kenuvilágbajnok fogalmazott, nem az a cél, hogy mindenkiből élsportoló legyen, hanem az, hogy minél több rendszeresen sportoló, egészségesen élő lakosa legyen ennek az országnak. Hozzátette: minden a fiatalokba befektetett 1 forint három-négyszeresen térül meg később.

A pénteki sajtótájékoztatón részt vett Kozmann György, olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus, aki mint főszervező elmondta: amikor az ötlet megfogalmazódott, az volt a cél, hogy valahol visszaadják a sportnak, amit kaptak tőle. Ezen a rendezvényen a fiatalok megszerethetik a mozgást és megízlelhetik az ahhoz szükséges elszántságot. A szervezésben társ Csabai Edvin, tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus hozzátette: a programhoz kapcsolódva hirdettek egy rajz- és egy esszépályázatot is.

A város minden segítséget megad a rendezvénynek - mondta el Szentgyörgyi Pál szegedi alpolgármester. Két helyszínt, az újszegedi kisstadiont és a sportuszodát is az ingyenes program rendelkezésére bocsátották. Hozzátette: a városban mintegy húszezer diák tanul, s több mint százhúsz sportegyesület működik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális boltok nyíltak Szegeden

Két szociális bolt is megnyílt pénteken Szegeden: délelőtt Bohács Zsolt, délután Bodó Imre nyitotta meg a MAGOSZ üzletetét. Tovább olvasom