Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Idén is szebbé tesszük 24 család karácsonyát

Idén is szebbé tesszük 24 család karácsonyát
Csongrád megye - Idén is megszervezzük karácsonyi jótékonysági akciónkat: advent idején 24 rászoruló családot ajándékozunk meg, mindegyiket legalább százezer forint értékben. A pályázatokat mától várjuk. A kiválasztottakat idén a szokásosnál hamarabb bemutatjuk lapunkban, de az ajándékokat továbbra is a szegedi rotarystákkal közösen szervezett Klauzál téri Délmagyarország-Rotary Adventen adjuk át.
Várjuk az adományokat

A kiválasztott családokat idén a szokásosnál korábban, már november közepétől elkezdjük bemutatni. Számukra a Lapcom Média Alapítvány 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámán gyűjtjük az adományokat. Az alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.

Újra elkezdjük építeni a jóakarat hídját – hatodik alkalommal is arra kérjük olvasóinkat: fogjunk össze a rászorulókért, tegyük szebbé 24 család karácsonyát. A Délmagyarország idén is szeretne segíteni azokon, akik úgy érzik, anyagi okok miatt szomorú ünnep vár rájuk, mert hisszük, hogy a szeretet ünnepén a legszebb, amit adhatunk, hogy a magunk eszközeivel, olvasóink segítségével apró csodákat teszünk.

Így volt ez tavaly is: a kiválasztott családok mindegyikének valóban boldog karácsonyt szereztünk, és visszaadtuk a hitüket: vannak még segítőkész, jó emberek. Bartos Zsuzsáék életét például teljesen megváltoztattuk. A pitvarosi édesanya, aki egyedül nevel három gyermeket, az adományoknak köszönhetően teljesen új életet tudott kezdeni. Szívességi albérletükből, ahol a rezsit is csak nehezen fizették, saját házba tudtak költözni, ahol állatokat tartanak és gazdálkodnak. Az édesanya úgy fogalmazott: olvasóink segítsége nélkül biztosan nem tudtak volna talpra állni.

De a többi családnak is sokat jelentett adventi akciónk: az öt éve, lakásában bénán fekvő Bakacsi László kapott például egy televíziót. Az agydaganatos Gera Zoltán szintetizátorra vágyott – tudtunk neki vinni olvasóinknak köszönhetően. A tüdőátültetésre váró Cserepes Zsaklin pedig a címzett támogatásoknak köszönhetően a többieknél lényegesen több készpénzt – több mint 300 ezer forintot – kapott, hogy legyen tartaléka arra az esetre, ha a műtét után hosszabb ideig Bécsben kell élnie édesanyjával.
 
Tavaly közel négymillió forintot és sok ajándékot kaptak az olvasóink által támogatott családok.
Tavaly közel négymillió forintot és sok ajándékot kaptak az olvasóink által támogatott családok.

Idén is hasonlóan szívszorító sorsokat próbálunk meg egy kicsit jobbra fordítani. A mai naptól várjuk rászorulók pályázatait a megye teljes területéről. Fontos, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik vállalják a nyilvánosságot, hiszen amellett, hogy lapunkban bemutatjuk őket, a Klauzál téri adományozóünnepségen is személyesen kell átvenniük ajándékaikat. Rövid történeteket várunk arról, hogyan élnek, illetve mire lenne a legnagyobb szükségük.

A pályázatokat telefonos elérhetőség és lakcím megjelölésével várjuk e-mail-ben az alapitvany@delmagyar.hu címre vagy postai úton: Lapcom Média Alapítvány, 6729 Szeged, Szabadkai út 20. A jelentkezések leadhatók online felületünkön is, a Lapcom Média Alapítvány logója alatti jelentkezési fülre kattintva. Az előző években támogatott családokat idén már nem áll módunkban segíteni.

Akciónkat idén is szegedi rotarystákkal együttműködve szervezzük. Ők ugyanígy 24 családot támogatnak, így karácsony előtt összesen 48 szomorú sorsú család ünnepét tesszük boldogabbá, családonként legalább százezer forint értékű adománnyal. A kuratóriumunk által kiválasztott rászorulók a rotarysták támogatottjaival együtt a Klauzál téren, a Délmagyarország–Rotary Adventen vehetik majd át ajándékukat. A rendezvényt idén is a város karácsonyfájával szemben felállított színpadon tartjuk december 1. és 24. között. Mindennap délután 5 órától szegedi iskolások, óvodások adnak műsort, és vendégünk lesz a téren egy-egy híres ember is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól kifőzték a Bestiák!

Jól kifőzték a Bestiák!
Még a nap is kisütött szombat kora délután három órakor, amikor a mórahalmi piaccsarnok előtt elkezdődött az első forraltbor-főző verseny. Tovább olvasom