Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Idén sem kevesebb az adóbevallás

Az APEH szerint az szja-bevallások részadatai alapján korai olyan következtetést levonni, hogy negyedével kevesebb „boríték" érkezett volna az adóhatósághoz, mint amennyit vártak.
Az adóhatósághoz évek óta 2,3 millió adóbevallás érkezik az önadózást választó magánszemélyektől, s idén is hasonló nagyságrend várható – áll az APEH Csongrád Megyei Igazgatóságának közleményében. Az adóhatóság ezzel a médiában megjelent azon információkat cáfolja, hogy idén mintegy negyedével kevesebb adóbevallás érkezett a magánszemélyektől.

Továbbra is jellemző, hogy sokan az utolsó napokban nyújtották be szja-bevallásukat, így azok dömpingszerűen, hatalmas mennyiségben és folyamatosan érkeztek az igazgatósághoz. Ezeket nem lehetett azonnal nyilvántartásba venni és feldolgozni, emiatt az eddig kiadott adatok csak részadatok, amelyekből messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni – állítja az APEH.

A 2006. május 26-i állapot szerint eddig közel 2 millió bevallást vettek nyilvántartásba, amely mintegy 130 ezer darabbal (7 százalékkal) több az előző év hasonló időszakához viszonyítva. Internetes programmal kitöltve és papíron mintegy 1 millió 273 ezer bevallás érkezett, amely 21 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakához mérve. Elektronikus úton 29 ezer 590 bevallást juttattak el az adózók az adóhatósághoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Yogjakartában cunamitól tartottak

Balogh László tizenhárom évvel ezelőtt Soros-ösztöndíjasként ment ki Indonéziába. A szegedi férfinak… Tovább olvasom