Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Idő előtt visszavitték Nagyfára Ancsin Jánost

Nagyfa - Feleslegesen függesztették fel börtönbüntetését a gerendási Ancsin Jánosnak, aki azért jöhetett ki március végén Nagyfáról, hogy segítsen vesebeteg fián. A férfit még azelőtt visszaszállították Nagyfára, hogy a donorsághoz szükséges utolsó vizsgálatokat elvégezték volna.
– Édesapámnak három hete újra be kellett vonulnia Nagyfára – mondta tegnap délelőtt a telefonba Ancsin Richárd. Lapunkban beszámoltunk arról, hogy az ő apja kérte március végén szabadságvesztésének felfüggesztését a Nagyfai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol 30 hónap börtönbüntetését töltötte ittas állapotban okozott halálos közúti baleset okozása miatt.

A 42 éves Ancsin János azért nyújtotta be kérelmét, hogy kiderítse, alkalmas-e donornak Alport-szindrómában szenvedő 20 éves vesebeteg fiának. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka három hónapra engedélyezte a szabadságvesztés félbeszakítását, amely jövő héten járt volna le. Ezért is lepődtünk meg, amikor a telefont nem Ancsin János, hanem fia vette fel, és közölte velünk a fentieket. Egy hónapja megírtuk, hogy a nagyfai elítélt Csorvásnál balesetet szenvedett, amikor kitört tengelyű járművével egy árokba hajtott. Akkor azt mondta nekünk, hogy nem ivott egy csepp alkoholt sem, három szondát is megfújt, amelyek negatívak lettek, a rendőrök mégis vért vettek tőle.

Ancsin János néhány hete még abban bízott, segíthet fiának. Fotó: Miskolczi Róbert
Ancsin János néhány hete még abban bízott, segíthet fiának.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Végül mégis emiatt kellett visszamennie. A BV indoklásában az állt, nem tudják, hogy valóban fogyasztott-e alkoholt. Így az utolsó vesevizsgálatokat sem sikerült elvégezni – magyarázta Ancsin Richárd. Az Alport-szindrómában szenvedő férfi elmondta, hogy az orvosok kis javulást találtak nála, jelenleg jól érzi magát.

Veséjét adná beteg fiának, de a vizsgálatokat nem tudták befejezni
Veséjét adná beteg fiának, de a vizsgálatokat nem tudták befejezni.
Fotó: Miskolczi Róbert

– Jólesett, hogy édesapám vállalta a vizsgálatokat miattam. Nem rajta múlt, hogy végül mégsem sikerült mindet elvégezni – mesélte Richárd, aki úgy tudja, hogy apja vérében mindössze nyugtató használatát mutatták ki a csorvási balesetkor, amit azért szedett, mert kintléte alatt összeveszett feleségével, aki 18 év házasság után elhagyta.

Nem adhatnak információt

A BV sajtóosztályán Ancsin János felfüggesztett szabadságvesztésének megszüntetéséről annyit mondtak, hogy mivel a férfi újra a büntetés-végrehajtás „vendégszeretetét" élvezi, vele kapcsolatban semmiféle információt nem áll módjukban közölni a sajtóval. A 6/96-os IM-rendelet 187-es paragrafusa szerint a szabadságvesztés félbeszakítását az engedélyező megszünteti, ha tudomására jut, hogy az elítélttel szemben a félbeszakítás tartama alatt elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás indult; vagy: az elítéltet más ügyben előzetes letartóztatásba helyezték; vagy: a félbeszakítás indoka az engedélyezett határidő letelte előtt megszűnt.

Olvasóink írták

  • 2. varadipal 2009. június 24. 10:38
    „Nem lehet valaki ennyire lúzer!! Beül egy kitört tengelyű járműbe,/ez a szerkesztő úrnak szól/ és árokba hajt.Pia nem volt benne, csak nyugtató, aminek a tájékoztatóján rajta van, hogy tilos vezetni a hatása alatt.A Bv drogos vezetés miatt szakította meg a felfüggesztését.Időben, mielőtt megint elcsap egy ártatlant.”
  • 1. rozator 2009. június 24. 07:41
    „A járművet milyen(színű) vezetői engedéllyel vezette? (Valószinűvel?)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három tenor - ajándékba

Szeged - Megjósolható: a korábbiaknál is nagyobb lesz az érdeklődés a szimfonikusok július 9-i Dóm téri ajándékkoncertje iránt, amelyen három Szegedhez kötődő tenorista, Adam Diegel, László Boldizsár és Wendler Attila lép fel. Tovább olvasom