Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Idős asszony meggyilkolása miatt áll bíróság előtt egy szatymazi férfi

Szeged - A vádirat ismertetésével megkezdődött csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróságon annak a szatymazi férfinak a pere, aki az ügyészség szerint megerőszakolt és meggyilkolt egy idős asszonyt.
A 42 éves, büntetlen előéletű férfi alkalmi munkásként egy szatymazi férfinak segített az állatok ellátásában és egy romos tanyán lakott. Tavaly április 27-én este munka után a kerékpárjával hazaindult, s menet közben betért egy kocsmába, ahol megivott 3-4 nagyfröccsöt.

Ezután a férfi elment az egyedül élő 83 éves asszonyhoz, akit gyermekkora óta ismert. Előbb beszélgetett az idős nővel, majd erőszakoskodni kezdett vele. Karjával átkulcsolta a nyakát és a földre szorította. A nő megpróbált védekezni és segítségért kiáltani, de a vádlott tovább szorította, majd megerőszakolta. A tettes ezt követően - félve tette következményeitől - az akkor már csak hörgő sértettet bevonszolta a fáskamrába, s magára hagyta.

Az asszony holttestét másnap délután hozzátartozói találták meg. A szakértői vélemény szerint a sértett halálát fulladás okozta, a fojtogatás következtében eltört az asszony pajzsporca, s megsérültek a gége környéki izmai.

A vádlottat 2010. május 7-én vették őrizetbe a rendőrök.

A tárgyaláson a férfi bűnösnek vallotta magát, s többször is azt mondta, nem tud magyarázatot adni tettére, s nem akarta megölni az asszonyt.

A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik. Joó Attila tanácsvezető bíró közölte, hogy a bűncselekmény jellegére való tekintettel az orvos és szerológiai szakértőket zárt tárgyaláson hallgatják meg.

Az ügyben január 11-én első fokú ítélet születhet.

Olvasóink írták

  • 1. medvemancs 2011. január 06. 18:49
    „Kedves Délmagyar, Önök jósok? 10 órakor nemtudom, hogy tették fel a cikket mikor du 1órakor kezdődött a tárgyalás. Mégis honnan tudják 10órakor, hogy mit mondott a tárgyaláson??? jósoljanak már nekem is”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több sport, kevesebb cigi. Megfogadta? Betartja?

Nem túl népszerűek az újévi fogadalmak. Vagy nem hiszünk bennük, vagy nem tudjuk betartani (tisztelet a kivételnek!). Ön mit fogadott meg? Betartja? Tovább olvasom