Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Időutazás – világhírű fotósokkal

Szeged - A szegedi Reök-palotában vasárnapig látható a (M)érték című kiállítás, amely a múlt század meghatározó magyar fotográfusainak – Brassai, Robert Capa, Moholy-Nagy László, André Kertész és Martin Munkácsi – felvételeit mutatja be.
A tárlat eddigi látogatóit lenyűgözték a világhírű fotósok képei: a REÖK vendégkönyvében a magyarok mellett elismerő angol, francia, olasz nyelvű bejegyzések is olvashatóak.

Fotó: Karnok Csaba

Valaki ezt írta: „Minden 10 évesnél idősebb gyermeknek látnia kellene ezt a kiállítást. Hiszen ezek a képek ma már egyaránt a művészet és a történelem részévé váltak." Többen döbbenetesnek, elgondolkodtatónak nevezték a kiállítást, egyfajta időutazásnak, felfedezésnek tekintették.

Olvasóink írták

  • 1. L.Miklós 2008. január 11. 13:49
    „Bezzeg a karácsony és újév között, amikor a gyerekeket is el lehetett volna vinni a kiállításra a Reök-palota gondosan zárva volt.
    Nyilván nem azért van, hogy szolgáltasson, hanem azért, hogy örüljünk, ha a nem olcsó jegy ellenében bemehetünk, amikor nekik tetszik.
    Igaz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vendéghívogató Erzsébet fürdő

Mórahalom - Mórahalom: mintatelepülés. Nemcsak Csongrád megyében, országosan is példa arra, hogy a rendszerváltás óta igenis meg lehetett változtatni a helyi „kisvilágot". Tovább olvasom