Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Ifjú tehetségeket köszöntöttek

Szeged - Az országos tanulmányi versenyeken elért kiemelkedő helyezéseikért díjaztak négy szegedi diákot a Városházán, a Tehetség napja alkalmából. Felkészítőik munkáját is elismerték.
A Tehetség Napja alkalmából négy diák vehette át tegnap a Szeged Ifjú Tehetsége, négy felkészítő tanár pedig a Szeged Ifjú Tehetségéért kitüntetést a Városházán. Immár hatodik éve adják át ezt a díjat az országos tanulmányi versenyeken kiemelkedő helyezést elért tanulóknak és pedagógusaiknak a Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére. Az oklevélen és a plaketten túl 50 ezer forintot is kapnak a díjazottak, akiknek személyéről a közgyűlés dönt.

Szeged ifjú tehetségei: Csöntör Csilla, Borsi Ferenc, Vidovics Réka és Zoltai Döme. Fotó: Schmidt Andrea
Szeged ifjú tehetségei: Csöntör Csilla, Borsi Ferenc, Vidovics Réka és Zoltai Döme.
Fotó: Schmidt Andrea

A négy kitüntetett diák Zoltai Döme, a Király-König Péter Zeneiskola növendéke, Vidovics Réka, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanulója, Borsi Ferenc, a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményének volt tanulója és Csöntör Csilla, a Szegedi Szolgáltatási Középiskola és Szakiskola Vedres István Építőipari Tagintézményének diákja lett. Felkészítő tanáraik, akik szintén elismerésben részesültek: Dárdai Sándor, Kosztolányiné Nagy Erzsébet, Kószó Róbert és Frank Rózsa.

Az ünnepségen további negyven diák könyvjutalomban és szintén 50 ezer forintos pénzjutalomban részesült. Őket a polgármester által felkért bizottság választotta ki tanulmányi sikereik alapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forintosítható tudás

Jó döntés kétkezi szakmát választani. Tovább olvasom