Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Igazgatóváltás a szőregi iskolában

Közgyűlési határozat értelmében augusztus 1-jétől új igazgatója lesz a szőregi általános iskolának, noha a posztra a tantestület és az oktatási bizottság is a régi igazgatót találta megfelelőbbnek. A furcsának tűnő döntés nyitja a közgyűlési szavazás sorrendjében keresendő.
A jelenlegi igazgató, Dobos János helyett...
Pénteken döntött a városi közgyűlés néhány önkormányzati fenntartású iskola igazgatójának személyéről. A legtöbb esetben a „papírformának", azaz a tantestületek és az oktatási bizottság véleményének megfelelő eredmény született. Azonban a szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola estében másként határozott a közgyűlés. A jelenlegi igazgató, Dobos János helyett Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna ül augusztus elejétől az intézmény vezetői székbe.

Információink szerint a két jelölt között a tantestületen belül szoros verseny alakult ki, amit 19:15 arányban a régi igazgató nyert meg. Az iskolaszék, a diákönkormányzat és a szülői munkaközösség ugyanakkor az új jelöltet találta megfelelőbbnek a tisztségre.

A váratlan váltásról Dobos János úgy nyilatkozott, a közgyűlési döntést el kell fogadnia – még ha az meg is lepte. Szerinte a tantestületben a pénteki döntés óta „csöndes" a hangulat, a tanárok egy része döbbenten vette tudomásul a történteket.

...Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna ül augusztus elejétől az intézmény vezetői székébe. Fotó: Segesvári Csaba
A frissen kinevezett Kecse-Nagyné Bánszki Zsuzsanna reméli, a váltás nem befolyásolja majd a közös munkát az eddigi igazgatóval, akivel együtt pályázatot nyújtott be az idén huszonöt éves iskola ünnepi rendezvényeinek támogatására. Az új vezető programjában egyébként az szerepelt, hogy bővíteni szeretné a iskolában a délutáni elfoglaltságok kínálatát és Szőreg életébe is jobban bevonná az intézményt.

Révész Mihály, a jelölteket véleményező városi oktatási bizottság elnöke elmondta: mindkét jelöltet alkalmasnak találták az igazgatói posztra. Ez abban is tükröződött, hogy külön-külön mindketten megkapták a szakmai testület több mint felének támogatását. Információink szerint a két szavazásnál Dobos hét, Kecse-Nagyné öt támogató voksot gyűjtött, ketten pedig tartózkodtak az állásfoglalástól. Ellenszavazatot egyikük sem kapott. Hogy kevesebb voksa ellenére, miért épp az új jelölt lett az iskola igazgatója, arra Révész egyszerű magyarázatot adott. A közgyűlésen a polgármester először Kecse-Nagynéról szavaztatta a képviselőket, akiktől a szőregi iskola testnevelő tanára megkapta a szükséges ötven százalék plusz egy szavazatot – és így a megbízást is. Dobos Jánosra ezután már nem is kellett voksolni.


Fordított döntés Dorozsmán is

Két évvel ezelőtt a szakmai testületek – a tantestület, a szülői munkaközösség és az oktatási bizottság – véleménye ellenére a kiskundorozsmai Orczy István Általános Iskola igazgatóját cserélte le a városi közgyűlés. A döntést nem indokolták, de egyes pletykák szerint a régi vezetőnek politikai okból kellett távoznia. Az a szóbeszéd járta, hogy a dorozsmai iskola „jobboldali fészek" lett, de az oktatási bizottság vezetője szerint ez nem játszott szerepet a közgyűlés határozatában. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízmillió a szegedi Stefániára

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kht. munkatársai felmérték az árvíz okozta károkat a Stefánián. A… Tovább olvasom