Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Igazgatóváltások az iskolák élén: álhírekkel zavarják meg a szülőket a Klebelsberg Központ szerint

Számos fővárosi és vidéki oktatási intézményről is megjelentek hírek, amelyek szerint a tantestületek, a szülői közösségek által sem támogatott vezetők kerültek az intézmények élére. Makó és Algyő a megyei példa. A Klik kiakadt.
Az oktatási intézményeket fenntartó és felügyelő Klebelsberg Központ közleményt adott ki, melyben sajnálatukat fejezik ki, mert szerintük egyesek álhírekkel, feltételezésekkel próbálják megzavarni a szülőket és pedagógusokat, akik a jól megérdemelt nyári szabadságukat töltik, készülnek a következő tanévre, vagy táboroztatják a rájuk bízott gyermekeket, fiatalokat.

Valótlannak és kártékonynak nevezi a Klebelsberg Központ azokat a „sajtóban megjelent találgatásokat", amelyek szerint politikai alapon döntöttek az iskolák igazgatóinak pályázatairól. Az állami intézményfenntartó szerint az illetékes minisztérium szakszerű, megalapozott és jogszerű döntéseket hozott, minden körülményt, köztük a véleményezésre jogosultak javaslatait, a benyújtott pályázatokat és a szakmai szempontokat mérlegelve, az intézmények jövőjét szem előtt tartva.
 
Kedden Algyőn tüntettek a Klik döntése ellen.
Kedden Algyőn tüntettek a Klik döntése ellen.

Algyőn ezen a héten tüntetést hirdetett a helyi iskola szülői munkaközössége, mert a tantestület, a szülők és az önkormányzat akarata ellenére is Gondáné Pál Ildikó mellett döntött a minisztérium. A makói József Attila Gimnázium leváltott igazgatója, Rója István interjúban beszélt arról, hogy 22 év után azért nem fogadták el pályázatát, mert támogatta a miskolci Herman Ottó Gimnázium kiáltványát, amelyben a közoktatásban uralkodó állapotok ellen tiltakoztak. Ezek mellett számos fővárosi és vidéki oktatási intézményről is megjelentek hírek, amelyek szerint a tantestületek, a szülői közösségek által sem támogatott vezetők kerültek az intézmények élére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyik Szeged leggazosabb telke? Ossza meg velünk véleményét!

Melyik Szeged leggazosabb telke? Ossza meg velünk véleményét!
Tehetetlennek érzi magát a szomszéd elhanyagolt telke miatt? Itt a lehetőség, jelölje a gaztengert… Tovább olvasom