Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Igazi mocorgós zenével fakasztanak mosolyt

Többször megalakultak, három és fél éve zenélnek együtt. A szegedi Diversus pénteken lép fel a SZIN-en, ígérik: mocorgós zenét hallhatunk tőlük, ha kíváncsi közönség vagyunk.
A hatból öten próbálnak a rockklubban Fotó: Gyenes Kálmán
Sötét folyosókon kanyargunk, követjük a zenét: dallamos rockot a szegedi rockklub föld alatti folyosóin. A Diversus próbál, a hattagú zenekarból öten vannak jelen, a hatodik tag, az egyetlen lány igazoltan távol: a Szigeten, „tanulmányúton". A Diversus egyike azoknak a fiatal együtteseknek, amelyik megmutathatja magát a Szegedi Ifjúsági Napok közönségének is, ugyanis két másik bandával – Fade Out, Wye – a SZIN tehetségkutatóján tavasszal lettek a legjobbak.

A fiúk három és fél éve zenélnek együtt, mint mondják, a sokszínűségre törekszenek, de leginkább könnyű rockzenét játszanak. Szövegeikben nem akarják a világ nagy rejtélyeit feltárni, ezért minden daluk a szexről szól – állítják. Ez azért nem így van – jövünk rá később, de a párkapcsolat, a szerelem és vonzódás valóban kedvelt téma a Diversusnál.

– A cél az, hogy mosolyt fakasszunk. Ha Kozsó lennék, most azt mondanám, a poppiacon is szükség van a nevetésre – fogalmaz Tóth Alex basszusgitáros.

A zenekar többször is megalakult: a ritmusgitáron játszó Dér Ádám és az énekes Czeglédi Ádám határozták el egy vidám Smafu koncerten, hogy ők is együttest alapítanak. A táncoló tömegből kiragadtak valakit, hogy megkérdezzék, tud-e dobolni. Az illető nem tudott, de ismerte Vincze Fekete „Villámkezű" Mátét, aki viszont igen. Közben Ádámnak eszébe jutott, hogy Kóródi „Halálosztó" Tamással, a későbbi szólógitárossal már egyszer alapított egy együttest, így összehozta a két fél zenekart. Később csatlakozott hozzájuk a basszusgitáron játszó Tóth Alex és Szikszai Katalin, énekes. A Diversus azóta fellépett a JATE-klubban, az újszegedi ligetben, az Old Timerben, de Törökszentmiklóson, Csanádpalotán is kergették már őrületbe a közönséget.

A SZIN-en pénteken 40-45 percet zenélnek majd, elsősorban saját számokat adnak elő. A délután két óra, amikor a fellépésük kezdődik, nem éppen főműsoridő, de a zenészek nem bánják a korai kezdést.

Megtaláljuk a helyzethez illő hangulatot – mondják. Hozzáteszik: az övék mocorgós, táncolós zene, amelyet legszívesebben kíváncsi közönség előtt adnak elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vége a Kossuth nyomdának

Hiába ígérte a Szegedi Kossuth Nyomda Kft. vezetése, hogy megpróbál megoldást találni a gazdálkodási… Tovább olvasom