Délmagyar logó

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Igazolással csökkenthető a járulék

Az egészségbiztosítási pénztár ezekben a hetekben küld értesítést azoknak, akiknek az egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó jogviszonyuk rendezetlen.
Az egészségbiztosítási pénztár ezekben a hetekben küld értesítést azoknak, akiknek az egészségügyi szolgáltatásokhoz kapcsolódó jogviszonyuk rendezetlen. Április 1-jétől, ha valaki egyetlen jogcímen sem jogosult egészségügyi ellátásra, akkor járulékot kell fizetnie, ennek összege jelenleg havi 5895 forint (a minimálbér 9 százaléka).

Azok, akiknek nincs rendszeres jövedelmük vagy alkalmi munkából származik a bevételük, csökkenthetik a befizetendő járulékot, ha az önkormányzat szociális irodáján kérnek egy „járulékfizetés alapját igazoló hatósági bizonyítványt".

Ez az igazolás kiadható, ha az egy főre jutó havi jövedelem egyedülálló személynél eléri a 40 ezer 695 forintot, családban élő személyeknél pedig a 27 ezer 130-at, de nem haladja meg a 65 ezer 500-at. A hatósági bizonyítvány tulajdonosának egészségügyi járulékként csak az igazolt egy főre jutó jövedelmének 9 százalékát kell megfizetnie havonta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliomodik látogató a TIK-ben

Még nem töltötte be harmadik évét a József Attila Tanulmányi és Információs Központ, de már több… Tovább olvasom