Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Igénytelen vásározók szemetelnek Kisteleken: intelligenciát és emberséget várnak el a Hunyadi utca lakói

Kistelek - Kiakadtak a kisteleki Hunyadi utca lakói a vasárnapi vásárra érkezők magatartásán. A piacozók nem elég, hogy beállnak a kapubejáró elé, szemetet hagynak maguk után. A szervező szerint a vásár területén minden rendben.
Két fiatalasszonnyal beszélgettünk kedd délelőtt a kisteleki Hunyadi utcában, miközben egyikük, Németh-Szász Anita egy szemeteszsákba gyűjtötte a vasárnapi vásárra érkezők által hátrahagyott szemetet.

– Múlt vasárnap gyerekekkel, nagymamával szállt ki a kocsiból a házunk előtt egy anyuka, aki egy elegáns mozdulattal kiejtette a szemetet a kezéből. Ő neveli a következő nemzedéket, és ezt csinálja! Volt egy utcabeli, akinek az ablakban lévő virágládáját, másnak a postaládáját szemetelték tele – mesélte felháborodottan Anita.
Egy másik lakó azt nehezményezte, hogy hiába van a vásárnak parkolója, sokan közülük a környező utcákban, a lakók kocsibejárójával szemben hagyják az autójukat.

– Itt parkolnak végig az utcában, alig tudunk kiállni, és még ők állnak le velünk hőzöngeni. Már régen megtanultuk, hogy vásárnapon nem szervezünk családi programot, mert a kocsival érkező rokonok nem tudnának hol megállni, vagy behajtani az udvarba. Egyszer a férjemmel körbekaróztuk az előkertet, de ez sem megoldás, hogy havonta egy vasárnap leverjük a karókat, majd másnap felszedjük őket – mondta a másik fiatalasszony.
Nincs mit tenni, a Hunyadi utca lakói szedik össze a vásározók által eldobált szemetet - mutatja az egyik lakó, Németh-Szász Anita. Fotó: Török János
Nincs mit tenni, a Hunyadi utca lakói szedik össze a vásározók által eldobált szemetet - mutatja az egyik lakó, Németh-Szász Anita. Fotó: Török János

A lakóknak nem a vásárral van gondjuk, azzal szerintük minden rendben van, hanem az arra érkező piacozókkal.

– Ha itt fogy el a forralt bor vagy a lángos, mire ideér a házunk elé, a kocsihoz, itt dobja el az üres poharat vagy a papírt. Nem nagy mennyiségről van szó, de ez egyszerűen bunkóság. A Gőzmalom utcában ugyanez a helyzet. A vásár után annak a környékén valóban takarítanak, azzal nincs is gond. Erre a megoldás csak az intelligens, emberi hozzáállás, mert tudjuk, hogy ezzel sajnos sem a város, sem a vásár szervezői nem tudnak mit csinálni – tette hozzá Anita.

– A következő vásárra nagy tisztelettel várjuk a Délmagyarország képviselőit, és akkor maguk is meggyőződhetnek arról, hogy estére minden alkalommal feltakarítjuk a koszt a vásár területén – kezdte Harmath Sándor, a kisteleki vásár szervezője. A civilben építési vállalkozó azt mondta, a szemetelők ellen csak tettenérés esetén lehet lépni, másképp nem. – A vásár közvetlen környezetében nincs is lakóingatlan. A szemetet biztos, hogy nem mi hagyjuk ott az említett utcákban, szócsatározásokba pedig nem akarok belemenni – tette hozzá a vásárszervező.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Plakátok az egyetemen - Koppenhágából

Plakátok az egyetemen - Koppenhágából
Szegedre látogatott tegnap H. E. Kirsten Geelan, a Dán Királyság magyarországi nagykövete, aki… Tovább olvasom