Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Így őrült meg Szeged a magyar Eb-győzelem után

Így őrült meg Szeged a magyar Eb-győzelem utánFocilázban az iPont Szeged munkatársai. Mernek fogadni a magyarokra. Elsőre be is jött nekik. Fotó: Karnok Csaba
Kevés szegedi bízott Magyarország Ausztria elleni győzelmében a labdarúgó-Európa Bajnokságon. A dicsőséges nap után többen magukon hagyták a nemzeti trikolórt, vagy magyar zászlóval díszítették fel autójukat és üzletüket.
Piros-fehér-zöld papírzászlókat lengettek még tegnap délelőtt is lelkesen az iPont Szeged mobiltelefonokkal és laptopokkal foglalkozó üzletben a bolt munkatársai.
Néma a püspök a nagy győzelem után

Szerettük volna megkérdezni a köztudottan hatalmas focirajongó Kiss-Rigó László megyés püspököt, hogyan értékeli a magyar csapat remek játékát és győzelmét az osztrákok ellen. Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy a püspök hol nézte a magyarok meccsét. Kiss-Rigó László sajtótitkára azonban azt közölte lapunkkal, hogy a megyés püspök nem hajlandó nyilatkozni a Délmagyarországnak.

Az Európa-bajnokság első fordulójában az osztrákok felett aratott győzelem hatása alól sok szegedi még a mérkőzés másnapján sem akart szabadulni.

– Mi annyira bíztunk a magyarokban, hogy ötezer forinttal fogadtunk a győzelmükre. Ezzel 23 ezer forintot nyertünk – mutatta mosolyogva a hatfős társaság nyertes TippMix-szelvényét Tornyai Szabolcs üzletvezető. A piros-fehér-zöld szívű férfiak még ennél is tovább mentek: már az első magyar meccs lejátszása előtt fogadtak a mieink Eb-győzelmére és második helyezésére is.
– A végső diadalra az osztrákok elleni meccs előtt még háromszázszoros szorzóval fogadtunk, ami szerda reggelre a győztes meccs utánra százötvenszeresre apadt – magyarázta a végső sikerben is bízó Szabolcs. Az eddigi nyereményt nem teszik fel a magyarok győzelmére Izland ellen, mert elmondásuk szerint nem ismerik igazán az északiak játékstílusát.
 
A dorozsma Jerney Általános Iskola bejáratánál megállítótábla jelzi a legfrissebb EB-eseményeket.  Dávid Patrik, aki maga is focizik, természetesen végigdrukkolta az osztrákok elleni meccset is. Fotó:
A dorozsmai Jerney Általános Iskola bejáratánál megállítótábla jelzi a legfrissebb EB-eseményeket. Dávid Patrik, aki maga is focizik, természetesen végigdrukkolta az osztrákok elleni meccset is.

Az SZVSE-stadionban a magyar meccs délutánján 1500, piros-fehér-zöld színű harci díszbe festett szegedi szurkoló tombolt – tegnap délután az orosz–szlovákon a kiskundorozsmai Kovács Istvánt találtuk a lelátón magyar mezben.
 
Még az iskolába is pirosba öltöztek a gyerekek, mint Selyben Zsiga (balra) és Süli Róbert.
Még az iskolába is pirosba öltöztek a gyerekek, mint Selyben Zsiga (balra) és Süli Róbert.


– Jó tízéves ez a dressz, ami a Hungary feliratból is látható. Kedden ebben néztem az osztrák–magyart, és mikor szerdán bebicikliztem Szegedre a délutáni meccsre, újra ezt vettem fel. Útközben láttam néhány magyar zászlóval fellobogózott autót – mondta a Sport TV-n orosz jégkorong-szakkommentátorként is dolgozó fiatalember. A 27 éves férfi elmondta, hogy 1998 óta mindig családi körben, édesapjával nézi a nagyobb sporteseményeket.
 
Kovács István magyar válogatott mezben nézi az EB focimérkőzéseit a SZVSE pálya lelátójáról.
Kovács István magyar válogatott mezben nézi az EB focimérkőzéseit a SZVSE pálya lelátójáról.

– Nagyjából húsz jégkorongmezem és tíz focimezem van. Szeretem a tévé előtt is annak a csapatnak a mezét viselni, amelyiknek szurkolok – magyarázta. István nem hitte volna, hogy a magyarok legyőzik az osztrákokat, arra fogadott több szelvényen, hogy nemzeti tizenegyünk nulla vagy egy pontot szerez a meccsen.

– Kétezer forintot buktam a magyar győzelmen, de ennek nagyon örülök – mondta vidáman.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a vakáció

Megkezdődött a vakáció
Utoljára csengettek be tegnap reggel az iskolákban - kitört a 11 hetes vakáció. Tovább olvasom