Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Így várja Szeged a nemzeti ünnepet - fotók

Egy nappal március 15. előtt megnéztük, hol láthatunk arra utaló jeleket, hogy hamarosan itt a nemzeti ünnep: míg a belvárosban sorra kerülnek ki a zászlók, addig a város többi része elég kopasz volt.
A városi ünnepségnek helyet adó Klauzál térre már kikerültek a nemzeti lobogók, akárcsak a Kárász utcára, ahol éppen szerda délelőtti ottjártunkkor kezdték felhúzni Szeged város zászlaját. Mivel itt állunk az országgyűlési választások kapujában, a pártok plakátjai sem hiányozhattak, de ünnepi hangulatba öltözött a belváros - akárcsak a belvárosi híd, amelyet végig zászlók díszítenek. A városháza előtt is lobogtak már a zászlók egy nappal a nemzeti ünnepet megelőzően. 

A Tisza Lajos körúton szinte végig találkozhatunk magyar, valamint EU-s zászlókkal is: egyébként is megfigyelhető volt, hogy többségében inkább az EU zászlaja volt kint a magyar trikolor mellett a póznákon. Az Aradi vértanúk terén sem lehet nem észrevenni, hogy csütörtökön ünnepel az ország, a Dugonics téren viszont jóformán semmi nem utal arra, hogy holnap március 15-e lesz.
 
Így várja Szeged a nemzeti ünnepet - GalériaUgyanígy a körutakon, vagy a város külső részein sem sok zászlót láttunk: a nagykörút mellett a Petőfi Sándor sugárút (főképp ennek vége, az elején még néhol találkozhattunk zászlókkal), de Tarján is elég "zászlómentes" volt szerdán délelőtt - a pártok plakátjai viszont itt is kint voltak. 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta - Hol élünk?

"Anyám! A háromhatvanas kenyér nem kéne?!" Tovább olvasom