Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

''Igyekszem gyökeret verni''

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve?
Fotó: Schmidt Andrea
„Négy éve költöztem Szegedre Szentendréről. Úgy hozta az élet, hogy változtatni kellett. Azért ezt a várost választottam új lakóhelyül, mert a nagynéném, Dobos Kati itt él, 23 éve a Szegedi Nemzeti Színház színésze, s imádja a várost.

Itt teljesen más, mint otthon – ebből a mondatból is kitűnik: még másik várost nevezek otthonomnak. Igyekszem gyökeret verni, úgy érzem, idén már otthonosabban mozogtam Szegeden.

Dóri lányom 9 éves, a Ságvári általános iskolába jár, egyelőre jól tanul, bár sokat is foglalkozom vele. Természetesen sokat járunk színházba, moziba és korcsolyázni – bár ilyenkor csak a lelátóról figyelem Dórit.

A munkámat nagyon szeretem, a Kígyó patika forgalmas hely, sokan jönnek be hozzánk. Szeretek az embereknek segíteni, és ez a szeretet áthidalja a nehéz helyzeteket is. Az emberek megosztják velünk gondjaikat, sok életsorsot megismerünk, s vannak apró csodák is. Egyszer egy házaspár elmesélte: nem lehet gyermekük. Beszélgettünk, s hallottak tőlem valamit, amiről korábban nem tudtak. Már el is feledkeztem erről a beszélgetésről, aztán egyszer csak megjelentek a gyógyszertárban. Egyéves kisfiukat hozták megmutatni. Nagyon jó érzés volt!

Bár ez az év nehézkesen indult, visszatekintve azt mondhatom: jó esztendő van a hátam mögött. A következő évre pedig csak egy dolgot kívánok: egészséget. Talán banálisan hangzik, de ez mindenkinek az életében nagyon fontos."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terülj asztal, otthon

Külföldön megszokott, hogy szentestén étteremben eszik az egész család – a háziasszonyok… Tovább olvasom