Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

IH szubjektív - élmények a házból

Szeged - Szereti a szegedi közönség az IH Rendezvényközpontot színes ledfallal együtt, a dohányzástilalom ellenére. Az egy év alatt tört már boka és csukló a házban, egyszer pedig minden vasalóra és deszkára szükség volt.
Pezsgővel, süteménnyel és Sting szerzőtársával, Dominic Millerrel ünnepelt a hét végén az egyéves IH Rendezvényközpont. A 465 milliós szépészeti beavatkozástól tavaly rendezvényházként újjászületett épület homlokzati fényei adtak okot némi kételkedésre a beruházás kezdetén, de mára megszoktuk a tompa sárgákat, zöldeket, kékeket. A szomszédos panelek egyikében azt mondta egy lakó: ő kifejezetten szereti az ablakából is látható fényjátékot.

– Feldobja, kellett valami figyelemfelkeltő – fogalmazott ugyanerről Boyer Erika. Ő egy azok közül, akiket a ház „visszaszerzett". Diákkorában bulizott ott, aztán sokáig nem járt, most viszont újra: Zorán, Al Di Meola és Dominic Miller vonzotta.

– Általánosban felléptünk az IH-ban, és ahogy mentem a színpadra, beszakadt az egyik lépcsőfok. Eléggé balkáni állapotok voltak, ma már szép – mondta Bitter Csilla. Varga Norbert véleménye: „frankó a nagyterem hangzása, csak a dohányosok szívják meg, mert nem szabad bent rágyújtani". Ő többek között Kispál és a Borz-koncerten, Monty Python- esten volt.

A homlokzat fényei sokak szerint feldobják a rendezvényközpontot. Fotó: Segesvári Csaba
A homlokzat fényei sokak szerint feldobják a rendezvényközpontot.
Fotó: Segesvári Csaba

Sztoriztattuk az IH munkatársait, a Férfi és nő koncertet emelték ki. A fellépőknek – Udvaros Dorottya, Básti Juli, Cserhalmi György és Kulka János – az volt a kérésük, hogy minden öltözőben legyen vasaló, ezért a ház női munkatársai behozták az otthoni vasalót és a deszkát. Cserhalmi György még mindig szexi – tette hozzá egyikük a sztorihoz szorosan nem tartozó véleményét.

Elmesélték az év hőstettét is: az Útközband koncertjén Bajusz Attila, az IH koncertszervezője repedt csuklóval és bokával énekelt, a fellépés előtt ugyanis lámpát szerelt, lezuhant, és összetörte magát.

Az egyik leghangulatosabb koncertet az „íhások" szerint a Fool Moon fesztiválon fellépő kubai Vocal Sampling adta.

Otthagyták a nézők a darabot

Többen otthagyták pénteken a Csókol Anyád! című produkciót. A Vári Éva és Nagy Ervin szereplésével előadott darabból ugyanis az előadás első perceiben hátul semmit nem lehetett hallani. A színészek nem kértek hangosítást. Hangosabban! – kiabált a hátsó sor, a művészek pedig eleget tettek a felszólításnak.

Klubhangulat

Dominic Miller mellett Kevin Kastning és Szabó Sándor játéka szórakoztatta a közönséget szombaton az IH-születésnapon. A zenészek a koncert után a Kiskőrössy Halászcsárdában vacsoráztak, Dominic Miller, aki korábban a fővárosban rendezett Kapcsolat koncerten is fellépett már, elmondta: nagyon jól érezte magát Szegeden, nemcsak ezreknek élmény játszani, szereti a klubhangulatú estéket is.

Olvasóink írták

 • 3. ledfal 2010. augusztus 12. 19:24
  „jó dolog ez a ledfal. itt kezdődik a jövő. Kár, hogy sokan ellenzik még itthon, hivatkozva minden hülyeségre.
  www.ktledmedia.eu ledfal bérlés, vásárlás, hirdetés”
 • 2. Felhőfejes 2009. szeptember 29. 20:59
  „Csilla, kedves!
  Így van ez, tudjuk. Ezek a büdös komenisták akkoriban olyan (balkáni, szocreál) ifjúsági házat építettek, hogy a többszáz kilós terhelésre méretezett lépcső is beszakadt valahogyan alattunk.
  Tessék még ilyet sztorizni, nagyon várjuk ám!”
 • 1. IVY 2009. szeptember 29. 11:52
  „Mi csak úgy hívjuk, -"a karácsonyfa" :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októbertől kérhető pénz a Démász-árréstöbbletből

Október 1. és 30. között pályázhatnak a megyében élő rászorulók a Démász-árréstöbbletből járó támogatásra. Tovább olvasom