Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ihat kecsketejet?

Gyermekkori allergiák címmel könyvet készített a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának egyetemi docense, Novák Zoltán.
A kiadvány, melyet Nagy Adriennel közösen szerkesztett, úttörő jellegűnek számít az orvosi szakirodalmak között, hiszen a hagyományos betegségleírások helyett a leggyakrabban előforduló kérdésekre ad választ. A könyv egyes fejezeteit a Magyar Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság vezetőségi tagjai írták, akik elismert szaktekintélyek. Külön fejezetekben foglalkoznak a táplálékallergiával, az asztmával, a bőrallergiával, az allergiás náthával, az életveszélyes allergiával, a rovarméreg allergiával, valamint az immunterápiával.

– Sokan kérdezgetnek a rendeléseken betegségükről, de legtöbbször nincs idő a részletes válaszra. Ezért gondoltuk, hogy összegyűjtjük a legtipikusabb kérdéseket – mondta Novák Zoltán. A szakember hozzátette: ő maga is sokat tanult kollégái válaszaiból azokról a betegségekről, melyek nem az ő szakterületéhez tartoznak. A könyvben 250 kérdésre kap választ az olvasó, többek között olyanokra, hogy kinőhető-e az asztma, vagy ihatnak-e kecsketejet a tejallergiások. A könyv olyan nagy sikert aratott, hogy valószínűleg sorozat készül Kérdezz! Felelek! címmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztízmilliárd a vízminőségre

Több mint egymillió ember életét érinti a Dél-Alföldön az ivóvíz minőségét javító program, amelynek… Tovább olvasom