Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ikszel az ország

Szeged - A nyugati tapasztalatok szerint a lottón nyert pénz sokszor nem a legjobbat hozza ki az emberből. Ráadásul amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan illan is el.
M. G. I. a napokban nyert ötöslottón egymillió forintot. Pénteken új szelvényt töltött ki Szegeden, a Széchenyi téri lottózóban, hátha megnyeri a 1.555.000.000, azaz az egymilliárd-ötszázötvenötmilliót. M. G. I. kutyafuttában, festékes munkaruhában ugrott be a lottózóba, hogy egy perc alatt beikszelje szerencseszámait, és rohanjon tovább dolgára. – Bízom a szerencsémben – mondja a hódmezővásárhelyi férfi, aki – elmondása szerint – az elmúlt években autóját is lottósorsoláson nyerte.

Erdélyi János bemutatja szelvényét. Lottóláz még nincs, csak hőemelkedés.
Fotó: Schmidt Andrea

Erdélyi János is próbálkozik szerencséjével, de a lottó mellett a totót sem hanyagolja. A magyarországi rekord egyébként több mint ötmilliárd forint volt, amelyet 2003. november 29-én nyert meg valaki. A szerencsés szelvényt Sárváron adták fel. A szelvényárusok szerint egyébként az egész hét nyugis volt, de ahogy közeledett a hét vége, úgy a régi kuncsaftok mellett egyre több alkalmi szerencsejátékos is betévedt.

Fortunának azonban Janus-arca van. A nyugati tapasztalatok szerint a lottón nyert pénz sokszor nem a legjobbat hozza ki az emberből. Ráadásul amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan illan is el. Számomra a legszimpatikusabb az a házaspár, aki nagy nyereményét a bankban hagyta, és mintha mi sem történt volna, élnek tovább, amíg meg nem halnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lélegeztetőgéppel élnek – otthon

Szeged - Az egész régióban mindössze két, lélegeztetőgépre kapcsolt beteget ápolnak otthon. A két asszony állandó felügyeletet igényel, de a rokonok ragaszkodnak ahhoz, hogy velük legyenek. Tovább olvasom