Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

IKV-s ház a trafikos cég székhelye

Szeged - Egyelőre nem működtethet trafikot a Tápai utca 56. és az Ág utca 5. szám alatt a szegedi Hajdú Istvánné, mert kérését csütörtökön elutasította a közgyűlés vagyongazdálkodási bizottsága.
Itt hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik! – hirdeti a narancssárga felirat a Tápai utca 56. és az Ág utca 5. szám alatti tízemeletes panelépület alján. Hogy ki üzemeltet majd a városi tulajdonban és IKV-kezelésben álló panelhelyiségekben trafikot? A cégbíróságon 2013. május 14-én bejegyzett Hekla Trade Bt., amelynek beltagja és üzletvezetője az a Hajdú Istvánné, aki négy koncessziót nyert Szegeden.

A Tápai utca 56. szám alati ingatlant már „megbélyegezték
A Tápai utca 56. szám alati ingatlant már „megbélyegezték".
Fotó: Karnok Csaba

Best of

Kíváncsiak lettünk volna a Hekla Trade Bt. véleményére, ezért felkerestük a vállalkozást a székhelyén. A Deák Ferenc utca 22. szám alatti IKV-épület recepcióján azonban kijelentették, náluk nincs ilyen cég. Amikor közöltük, a cégkivonat szerint a Deák Ferenc utca 22. félemelet 7–8. a vállalkozás székhelye, elmondták, a félemelet 6–7.-ben a Titan Project's House Kft. bérel irodát, amelynek Vahl Rezső a tulajdonosa, ügyvezetője. Az a Vahl Rezső, aki két trafikkoncessziót nyert Szegeden. A Titan Project’s House tavaly kötött szerződést a Szegedi Vadasparkkal, hogy Flamingó néven interaktív tájékoztató rendszert hozzon létre. A Best of Szeged internetes blog szerint a projekthez a félmillió forint jegyzett tőkéjű társaság 185 millió forint támogatást nyert el a Dél-alföldi Operatív Programból, és az NFÜ adatbázisa szerint ennek a felét már meg is kapta előlegként. A projekt 70 százalékos támogatásintenzitással valósulhat meg. Vahl Rezső cége adja ki a Szegedi Szóda című újságot, amely kérlelhetetlen a szocialista városvezetéssel.

– Meglepően gyorsan intézkedett az IKV a trafiknyertes cég ügyében – mondta csütörtökön Solymos László alpolgármester a fideszes Bohács Zsolt vezette vagyongazdálkodási bizottság ülésén. Elmondta, a május 14-én bejegyzett vállalkozás – amelynek külön érdekessége, hogy székhelye a Deák Ferenc utca 22. szám alatti IKV-épület – még aznap jelzi az ingatlangazdálkodó cégnek, bérbe kívánja venni a fenti ingatlanokat, ahol üzletet szeretne nyitni. Május 15-én Nagy Ferenc IKV elnök-vezérigazgató már arról tájékoztatta levélben a céget, hogy a közgyűlési rendelet szerint „lehetőség van bérleti jog ellenérték megfizetése nélküli, legfeljebb 5 éves időtartamra szóló, ideiglenes jellegű bérbe adásra". A 17 négyzetméteres Tápai utcai ingatlanért havi 30 ezer 175 forintot, a 148 négyzetméteres Ág utcai bérleményért – amely egykor szociális boltként működött – pedig havi 118 ezer 500 forintot kért az ingatlankezelő. A Hekla Trade Bt. még aznap, május 15-én elfogadta az IKV bérleti ajánlatát. Nagy Ferenc elnök-vezérigazgató sem késlekedett, hiszen május 15-én már levélben kérte a vagyongazdálkodási bizottságot, határozzon a fenti ingatlanok bérbeadásáról.

– Ilyen hirtelen előkerült előterjesztés alapján dönt a bizottság – mondta csütörtökön Solymos László, aki azt kérdezte az ülésen jelenlévő Hoffner István IKV kezelési igazgatótól, hogyan jegyezhették be a város tulajdonában lévő Deák Ferenc utcai IKV-épületbe a Hekla Trade Bt.-t. Hoffner nem tudott a kérdésre válaszolni. Kiderült, az Ág utcai ingatlan két esztendeje, a Tápai utcai bérlemény pedig egy éve áll üresen. Bohács Zsolt bizottsági elnök hangsúlyozta, adják bérbe az ingatlanokat, mert az bevételt jelent a városnak. Gila Ferenc, a bizottság szocialista alelnöke azt javasolta, pályáztatással adják bérbe az ingatlanokat. Az MSZP-s politikus indítványáról szavaztak, ami 3 igen, 2 nem és egy tartózkodás mellett nem kapta meg a többséget. Az MSZP és a Szabad Város képviselői – Gila Ferenc, Pálmai Antal és Virág András – igennel, a fideszes Bohács és Nógrádi Tibor nemmel szavazott, a jobbikos Keresztúri Farkas Csaba pedig tartózkodott. A bizottsági ülésről hiányzott Póda Jenő fideszes képviselő és Sulyok Róbert fideszes külső delegált. Így nem született döntés az ügyben, egyelőre nem működtethet trafikot a Tápai utca 56. és az Ág utca 5. szám alatt Hajdú Istvánné.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. qrumpli 2013. május 26. 09:25
  „Azért piszoku aranyos kormányunk van ám.
  Pl.:Megnyeri egy pesti ügyvéd vagy főfirkász a pályázatot ,
  és sajátjaként kiadja az eddigi tulajdonosnak"bérbe" a saját tulajdonát. Utánna bérbe üzemelteti vele.
  Hát tényleg ezek aztán nagy okosságok.Talán ha dolgozna pár ember boldogabbak lennénk.
  Az adót meg elsunnyogják szépen.,”
 • 49. X_Y 2013. május 25. 20:47
  „35. vélemény 2013.05.24. 21:27
  "31. Srác20
  Cigin kívül semmit nem fogok venni a Nemzeti Dohányboltokban.
  - Azt se muszáj."

  Majd ha lesz "Nemzeti Élelmiszerbolt" akkor kaját sem lesz muszáj venned...

  Amit sima mutyival, "nem-volt-taggyűlés" mutyival el lehet sikálni az megy a fideszes bolsevikoknak (földmutyi, trafikmutyi) - amihez már ész is kellene az nem jön össze: Nemzeti Mobilszolgáltató orbitális bukta volt, elszórtak rá pár milliárdocskát és nem lett belőle semmi (pedig itt is a sok fideszdroid hogy tapsikolt hogy majd jól meg lennek szívatva a mobilszolgáltatók) - hasonlóan bukásra állnak az on-line pénztárgépek és ez e-útdíj is...”
 • 48. queenmargareth1 2013. május 25. 17:07
  „46. vélemény 2013.05.25. 13:50:46. vélemény 2013.05.25. 13:50

  Válaszoltam, lapozgass!!!!

  37. queenmargareth1 2013.05.24. 21:43”
 • 47. macs 2013. május 25. 16:33
  „45. myeye,
  gratulálok a munkádhoz!
  Ezt teljesen komolyan gondolod? "Persze az gusztustalan, hogy benne van a pakliban, hogy esetleg kaptak emberek segítséget a nyeréshez, de nekünk nem tök mindegy?" Arról mi a véleményed, ha indulsz a maratonon, tisztességgel lefutod a 40 km-t, de versenyben azt hirdetik ki győztesként, aki a féltávot úgy tette meg, hogy motoron vitték? Végül is csak egy pici segítséget kapott! :-)”
 • 46. vélemény 2013. május 25. 13:50
  „24. queenmargareth1
  rehabilitációs járadékos lettem, ...
  júliustól nem mondhatja senki sem rám, hogy az ő adójából élek.
  - A járadékot miből fizetik?”
 • 45. myeye 2013. május 25. 12:23
  „Ti amúgy pályáztatok vagy nyertetek??? Gondolom nem! A magyar embernek mindig kell valami amin "anyázhat"! Nekem végre lett munkám!!!!Én is anyázhatnék, mert európai uniós diplomámmal nem tudtam elhelyezkedni sehol!Most ezzel az új trafiknyitással végre lett munkám!!!! Én örülök neki.Már csak azt sajnálom, hogy nincs egy jó helyen lévő kiadó üzletem, mert akkor végre azt is kiadhatnám!
  Persze az gusztustalan, hogy benne van a pakliban, hogy esetleg kaptak emberek segítséget a nyeréshez, de nekünk nem tök mindegy? A cigit ugyanúgy meg tudjuk venni!!!!”
 • 44. kormoska 2013. május 25. 11:01
  „39.kalkutta

  Ez MÉG nem a Rákosi rendszer,de közelít!
  Sőt inkább a korai Kádár korszakra emlékeztet.
  Ahol az embereket nem értékeik szerint hanem pártszimpátia alapján mérik,ahol a munkahelyeken klikkek alakulnak ki(párthovatartozás alapján),ahol a dolgozók hűségét tesztelik(Ikv-rezsicsökkentő ív),ahol a dolgozók levelezését vizsgálják,ezek a 60-as évek jellemzői.

  Még benne vagyunk az EU-ban,és körül vagyunk véve EU-s országokkal,+a 21 század technikai vívmányai miatt(Pc,okostelefon,külföldi média stb)köszönhetően már nem lehet"klasszikus diktatúra"országunkban.
  Ami nálunk kialakulóban van az egyfajta Parlamentáris nemzeti egypártrendszer,olyasmi mint Fehéroroszországban,Moldovában,Grúziában.
  Egyik sem valami fényes példakép!”
 • 43. Grabowsky 2013. május 25. 09:15
  „Szavazóik 60%-át veszítették el ezzel a húzással.”
 • 42. Mike3 2013. május 25. 08:55
  „Csak meg ne lepődj olajos :)”
 • 41. Olajfa14 2013. május 25. 06:17
  „Nagy-nagy narancsbukta készül 2014 őszére a fidesznek. Bukik a rezsim Szegeden (is), visszajön a demokratikus, ha nem is állam, de város. Hajrá Botka!”
 • 40. Olajfa14 2013. május 25. 06:16
  „Majd megkapja az engedélyt a barátaitól, akik trafikokhoz juttatták... Leszólnak a főhadiszállásról és hipp hopp... A rezsim nem hagyja segítség nélkül az elvtársakat...”
 • 39. kalkutta 2013. május 24. 23:52
  „Emberek!

  Cigi, nem cigi nem ez a lényeg. Hanem az, hogy a politikai hatalom tetszés szerint kiszoríthat embereket saját vállalkozásukból és másokat, politikai tetszés alapján, a helyükbe tehet. Nem tiszta Rákosi-rendszer? Ezt akkor kulák-listák alapján csinálták.

  Az IKV ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓJA (ezt figyeld!) meg legalább másodszor bizonyítja, hogy csak egy csinovnyik a legjobb esetben is. Mindent aláír (<moderálva>) amit a pórázt tartó gazdái elé tolnak. Csak meglegyen az a bizonyos 30 ezüsttallér.
  Előbb beosztottjait kör-emailben próbálta rávenni (megfélemlíteni?), hogy írják alá a fideSS rezsicsökkentő hazugságait. Ezzel legalább féltucat törvénysértést követett el de ez errefelé nem számít. Most meg szolgaian hivatkozik arra, hogy el lehet engedni a bérbevételi dijat ha a fideSS-nek fontos emberről van szó. Ezt aláírásával másnap elő is terjeszti. Kíváncsi lennék, hogy érzik magukat azok akik a bérbevételi jogért milliókat pengettek ki. Aztán meg fizetik a súlyos bérleti díjakat.

  Ha egy ilyen ember (és sok más hasonszőrű) ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓ lehet akkor én a királyok királya vagyok. Szabadon eldönthetem mit csinálok. Igaz, csak annyi pénzem van amit a munkámmal (vállalkozásommal) megkeresek. Ha van is vállalati autóm (van) vagy sofőröm (nincs) akkor azt nem elvtelen s@ggnyalással szereztem.

  De a legfontosabb: nem árultam el senkit, nem félemlítettem meg senkit.

  Emlékszik még valaki a fides "jó ízlés, jó erkölcs" szólamaira?”
 • 38. dimari 2013. május 24. 21:51
  „Bocs: tájékozottságunkkal...”
 • 37. queenmargareth1 2013. május 24. 21:43
  „34. vélemény 2013.05.24. 21:25 hát amit a fejemhez vágtatok, hiába dolgoztam azt írtátok az ilyeneket ti tartjátok el...hát júliustól nem:)megnyugodhattok, adótok a képviselőitek kezébe megy és ez 100%!puszi”
 • 36. dimari 2013. május 24. 21:38
  „30. macs Szerinted? Nekem fogalmam sincs:)) De ennyi sikertelenség után (végrehajtás alatti cégek), ugyan mi motiválhatja őket,egyáltalán ki ad nekik pénzt az önrészre? Jó lenne hinni, hogy a közért, "azemberek" érdekében... De akkor miért nincs közbeszerzés kiírva, és győzzön a jobbik (kisbetűvel), és akinek a cégei gazdaságilag rendben vannak.
  27. myeye És mi van a régi trafikosok munkájával? Ha pl a te munkád elveszik, és odaadják másnak magasabb fizetéssel (akinek esetleg gyakorlata sincs, de koncessziós díj ellenében), az gazdaságilag hasznos az államnak? Akkor kinek?
  Egyébként sokan a régi trafikosok üzletét fogják bérelni, sokan bezárják az eddigit, igazán nagy kereslet új üzletek iránt nem lesz. Gondolkodjunk úgy, mintha velünk történnének az igazságtalanságok, hátha a vakhit helyett az emberségünkkel és ájékozottságunkkal tisztábban látunk .”
 • 35. vélemény 2013. május 24. 21:27
  „31. Srác20
  Cigin kívül semmit nem fogok venni a Nemzeti Dohányboltokban.
  - Azt se muszáj.”
 • 34. vélemény 2013. május 24. 21:25
  „24. queenmargareth1
  rehabilitációs járadékos lettem, ...
  júliustól nem mondhatja senki sem rám, hogy az ő adójából élek.
  - A járadékot miből fizetik?”
 • 33. queenmargareth1 2013. május 24. 20:36
  „27. myeye 2013.05.24. 18:54, na az ilyenekre gondolok, akik el is hiszik, hogy ez jó:(”
 • 32. queenmargareth1 2013. május 24. 20:35
  „31. Srác20 2013.05.24. 20:0 ezzel már támogatod a fideszt:)nem értitek, hogy mindent úgy hoztak létre, iktattak törvénybe, hoztak létre egy tákolmányt, hogy sokkal biztosabb legyen sőt, most már tuti a 2014-es győzelmük???magyarban akkor van összetartás, ha van egy főkolompos aki szuggerálja őket, ezt teszi orbán, csak ezért vgül is géniusz a több 2/ ad a tátott szájú, de biztos irodai munkás szavazója.”
 • 31. Srác20 2013. május 24. 20:01
  „Cigin kívül semmit nem fogok venni a Nemzeti Dohányboltokban. Inkább átmegyek egy másik boltba ahol régi kereskedők a tulajdonosok és nekik adom a pénzemet mint a Fidesz kutyáinak. Ha mindenki így tenne és összefognánk akkor kíváncsi lennék mennyire lenne jó üzlet a dohánybolt a mutyisoknak..”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezáratták a Pick gyári konyháját

Bezáratta az állat-egészségügyi és élelmiszer-ellenőrző hivatal ételfertőzés gyanúja miatt a Pick Szeged Zrt. központi gyáregységében található főzőkonyhát. Tovább olvasom