Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Illegális bevándorlás: hazatértek a magyar rendőrök Macedóniából és Szerbiából, Szegeden fogadták őket

Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködtek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában.
Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában és Szerbiában egy hónapig szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a két kontingenst pénteken Szegeden fogadták - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI-t. 

   A közlemény szerint Szerbiában és Macedóniában a magyar rendőrök a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatukként járőrszolgálatot láttak el a jogellenes határátlépések megelőzéséért és felderítéséért, illetve közreműködtek az embercsempészek és az országok területére belépő illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is.

   Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét.

   A Szerbia és Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták - áll a közleményben.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látványosan nekiesett a Kárász utcának a kht - Tízen sikálták Szeged főutcáját - Galéria

Látványosan nekiesett a Kárász utcának a kht - Tízen sikálták Szeged főutcáját - Galéria
Hétfői lapunkban írtuk meg, hogy egy Kölcsey utcai bérlő megelégelve a galambürüléket, otthonról hozott, nagynyomású géppel takarítottam fel a boltja környékét. Csütörtök reggel nagytakarítást rendezett a környezetgazdálkodás. Tovább olvasom