Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Illegális szeméttelep a városban

Jókora illegális szeméttelep éktelenkedik hónapok óta a Móravárosi körút erdős részén. Valószínűleg a környéken lakók hordják ide lomjaikat. A szakember szerint csak akkor lehet felszámolni a hulladéktengert, ha tetten érik az elkövetőket.
Rohadt alma, műanyag virágtartó, törött esernyő, darabokban. CD-lemez, koszos ruhadarabok, egy fél ágy, messzebb földszínűre koszolódott dunna. Rajta fekete bőrcipő – a Móravárosi körút erdős részén járunk, ahol jókora illegális szeméttelep éktelenkedik, már hónapok óta. Kitaposott ösvény vezet a fák közé, ennek mentén van a legtöbb szemét. Az erdőben lomok, jól látható, hogy a Cserepes sor környékén lakók ide hordhatják a szemetet. Ezt gyanítja a környezetgazdálkodási kht. szállítási és logisztikai részlegvezető-helyettese is.

– Tudunk a hulladéktelepről, már jó ideje fel akarjuk számolni. Ám ehhez az kell, hogy tetten érjük az elkövetőket, hiszen csak ekkor tudjuk megfizettetni velük a szemét elszállítását, ami iszonyatos költséget jelent – tájékoztat Sugár László. A fuvarozás és az ártalmatlanítás köbméterenként több ezer forintba kerül – ehhez jön még a bírság.

Mint megírtuk, a Vadaspark lakópark és a Móravárosi körút közötti tizenegy hektáros üres terület nagy részét két budapesti cég felvásárolta januárban. A hárommillió forint jegyzett tőkéjű Trade-Invest és Carion Consulting Kft. 315 millió forintért vett öt hektárt az egyetemtől. Egyelőre talány, milyen áruházak épülnek itt – ám mint a cikk eleji felsorolásból kitűnik, az erős gyomrúak már most is beszerezhetnek itt mindent.

Azonban a nem túlságosan tehetős környéken nehezen képzelhető el az, hogy márkás tusfürdőre, öblítőre és drága cigarettára lenne pénz – márpedig ezek csomagolásaiból is bőséggel találni az erdőben. Gyanítható tehát, hogy sokan messzebbről is idehordják hulladékukat. Hiszen számos fekete, műanyag szemeteszsákot is látni, természetesen teletömve.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tömörkény – rohamtempóban

Bejáráson egyeztetett a szegedi Tömörkény gimnázium feszes tempójú felújításáról a város, az építő… Tovább olvasom