Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Illegalitásba vonultak

„Illegalitásba" vonul a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, de működését ez egyáltalán nem befolyásolja – mondta Toroczkai László.
A „folyamatos támadásokat megelégelve illegalitásba vonul" a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). A szervezet szegedi alapítója, tiszteletbeli elnöke, Toroczkai László elmondta: az MTV-székház ostroma óta „állandó hatósági zaklatásoknak van kitéve". Rendszeresen keresi például az adóhivatal, a rendőrség, ezen kívül gyakran kap névtelen fenyegető e-maileket is.

Szolidáris Jobbik

Szolidaritást vállal a Jobbik Magyarországért Mozgalom a HVIM-mel – derült ki a mozgalom nyilatkozatából. Egyúttal kezdeményezik a két szervezet közötti vezetői szintű kapcsolatfelvételt „annak megtárgyalására, hogy a Jobbik miképpen tudna segítséget nyújtani a HVIM-nek a lopakodó diktatúra által elindított felszámolási kísérlet kivédésében."

A hvg.hu értesüléseit, mely szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal törvényességi felülvizsgálatot indított a HVIM ellen, Toroczkai más, meg nem nevezett forrásokra hivatkozva megerősítette. Közölte azt is, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség kérte tőle a mozgalom tagjainak névsorát, lakcímét. Toroczkai ezt nem hajlandó átadni. A fiatalember korábban többször kijelentette, hogy nem ismeri el az állami hatóságokat
– Mindegy, hogy elismer-e bennünket a bíróság vagy nem, mi nem oszlatjuk fel magunkat.

Toroczkai tájékoztatása szerint a mozgalom jelenleg könyvet oszt délvidéki iskolák számára, illetve fáklyás felvonulás szervez a fővárosban december 5-ére. Megemlékeznek a két évvel ezelőtti népszavazásról, illetve tüntetnek „az állami terror és a HVIM betiltása ellen, a politikai foglyok szabadon engedéséért."


Az ügyészség cáfol

Bariné Tóth Éva, a Csongrád Megyei Főügyészség sajtószóvivője cáfolta Toroczkai azon állítását, hogy adatokat kértek volna tőle a mozgalommal kapcsolatban. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitációs centrum: a kevesebb több

Gyermekrehabilitációs osztályt szeretnének kialakítani a vásárhelyi kórházban – írtuk… Tovább olvasom