Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Ilona néni rejtélyes halála

Veres Istvánnéhoz, egy 73 éves kiskundorozsmai asszonyhoz még péntek délután hívtak mentőt a családtagjai. A rohammentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A néni is evett abból a grízes tésztából, amelyben fertőző baktériumot talált az ÁNTSZ.
Veres Istvánnéhoz, egy 73 éves kiskundorozsmai asszonyhoz, még péntek délután hívtak mentőt a családtagjai. Miközben a segítséget várták, Ilona néni leesett az ágyról és elveszítette az eszméletét. A rohammentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A néni is evett abból a grízes tésztából, amelyben fertőző baktériumot talált az ÁNTSZ. 

Korábban megírtuk: a staphylococcus aureus nevű baktérium tömeges ételmérgezést okozott Kiskundorozsmán. Többeket kórházba kellett szállítani, akik fogyasztottak az ételből. Mindannyian hányásra és hasmenésre panaszkodtak. Három idős asszonyt azóta is kórházban kezelnek, ők várhatóan a hét végén mehetnek haza.

A 73 éves kiskundorozsmai asszony is a Vadliba vendéglőből kapta az ebédjét. – Az édesapám szerencsére csak a levesből kanalazott, a mama a grízes tészta felét ette meg. 16 óra körül kezdett el menni a hasa, hánynia is kellett. Legalább fél órát ült a kinti WC-n, de nem múlt el a baja – emlékezett vissza édesanyja rosszul létéreKovács Ferenc.
Ilona néni lánya, Veres Julianna fél 6 után érkezett haza, anyukáját a szobába kísérte, hogy átöltözzön. – Háromnegyed 7-kor hívtuk az ügyeletet, mert édesanyám nem akart orvoshoz menni. Kijöttünk az utcára megnézni, hogy jön-e már a mentőkocsi, de közben mama olyan rosszul lett, hogy leesett az ágyról – vette át a szót az idős asszony lánya.

Kinyitott a Vadliba

Az ÁNTSZ a Vadliba vendéglő 11 dolgozóját szűrte meg, hogy van-e köztük olyan, aki hordozza a kórokozót. – A torok- és orrváladékminták elemzése után kiderült, hogy a konyhai dolgozók közül ketten baktériumhordozók. Mindketten tünetmentesek, de gyógykezelés miatt a foglalkozás-egészségügyi orvoshoz utaltuk őket – tudtuk meg Tombácz Zsuzsannától az ÁNTSZ Dél-alföldi Regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetőjétől. Az ÁNTSZ a közegészségügyi előírásokat rendben találta, a tulajdonos a fertőtlenítő festést és takarítást elvégezte, a Vadliba ma kinyithat.

A néni a zuhanás után már nem tért magához, de tapintható volt a pulzusa. A család újra tárcsázta a mentőket: 20 óra után 3 perccel hívták a rohammentőt, ami 6-8 perccel később meg is állt a háznál. – A mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Korábban katéterezték a szívét, ezért nem lehetett használni az újraélesztő készüléket – mondta el Veres Julianna. A család nem tudta elérni a néni háziorvosát, ugyanakkor az ÁNTSZ még péntek este megjelent a háznál és ételmintát vett az ebédből.

Ilona nénit erős asszonynak ismerték a gyermekei, igaz, magas vérnyomása volt. – Napközben még meszelték a házat és unokázott, majd kicsattant az egészségtől. Nem tudjuk felfogni, hogy mi történt – mondta maga elé Kovács Ferenc.

A holttestet még péntek este elszállították. Veres Juliannának tegnap délután jelezte a rendőrség, hogy a család kérésére ma elvégzik az igazságügyi boncolást. Érdeklődésünkre az Igazságügyi Orvostani Intézetben is megerősítették, hogy megérkezett a rendőrségi határozat a boncolásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar a légúti betegekért alapítvány körül

Szeged - A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a kuratóriumi elnök lemond, a szülők egy része pedig… Tovább olvasom