Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 20°C | 28°C Még több cikk.

Íme a 2018-as német középfokú érettségi feladatai és megoldásai!

Egy osztrák együttesről, a Mars-küldetésről, a szerecsendióról és az ápolóképzésről is kaptak szöveget a középszintű német érettségin a diákok.
 
 
 A német írásbelikkel folytatódnak ma az idegen nyelvi érettségik a középiskolákban. Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsga szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, amelyből az első rész, az "Olvasott szöveg értése" 60 perces, a második rész, a "Nyelvhelyesség" feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces "Hallott szöveg értése" vizsgaösszetevő következik, majd végül az "Íráskészség" 60 perc időtartamú feladatsora. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc.

A vizsgán az előzőekben is felsorolt összetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár - a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható.

Az egyes vizsgaösszetevők értékelése emelt és középszinten is független egymástól, és a javítás központilag kidolgozott útmutató alapján történik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi emlékérmet kapott az LGT gitárosa

Szegedi emlékérmet kapott az LGT gitárosa
Józsa Gábor szegedi ötvösművész év elején alapított egy díjat az LGT rendkívüli tehetségű zenészének… Tovább olvasom