Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Immunerősítés gyerekkorban

Szeged - Az új közösség, a téli hideg megviselheti a gyerekeket, ha immunrendszerük nincs felkészülve a megpróbáltatásokra.
A gyermekorvos-természetgyógyász homeopátiás szerekkel, vitaminokkal támogatja meg az immunrendszert, csak akkor ír fel antibiotikumot, ha muszáj. A szervezet hiányait, kóros folyamatait olyan készülékkel deríti fel, amely a szervezet elektromágneses hullámait elemzi.

Gyakran találkoznak a szülők azzal a helyzettel, hogy amikor először kerül közösségbe a gyerek, egyik betegség követi a másikat. A kicsik többnyire antibiotikumot kapnak, ami a vírusok ellen nem hat. A bélflóra hasznos baktériumait ellenben károsítja – így a gyerek immunrendszere meggyengül, egyre többet, hosszabban beteg. A téli hideg beállta is megviselheti a kicsiket, mert a kihűlt szervezet ellenálló-képessége lecsökken: fontos, hogy immunrendszerük felkészüljön a megpróbáltatásokra.

– A gyerekek körében előforduló felső légúti hurutok 70 százalékát vírusok okozzák. Az antibiotikumok a vírusokra nem hatnak, viszont károsítják a hasznos bélflóra baktériumait a vastagbélben. Mivel az immunsejtek nagy része a vastagbél falában helyezkedik el, minden antibiotikus kezelés alatt és után szükséges lenne a bélflóra regenerálása – hangsúlyozta ki dr. Bogdány Anikó gyermekorvos, természetgyógyász. Sajnos ez legtöbbször nem történik meg, ezért néhány év alatt az immunrendszer komolyan meggyengül – és a gyermek szervezete egyre nehezebben birkózik meg a kórokozókkal.

Közösségben a gyerekek könnyen elkapják egymástól a betegséget. Illusztráció: MTI
Közösségben a gyerekek könnyen elkapják egymástól a betegséget.
Illusztráció: MTI

Az immunrendszer jó működéséhez fontos továbbá, hogy a szervezet megfelelően el legyen látva vitaminokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és aminosavakkal. – Gyengíti az immunrendszert az is, ha sok savasító hatású ételt fogyasztunk. Ilyen például a hús, az édesség, a fehér liszt, a szénsavas italok – tudtuk meg a gyermekorvos-természetgyógyásztól, aki egy speciális készülékkel, a Mora géppel méri fel a gyerekek egészségi állapotát.

– A gép a szervezet szöveteinek elektromágneses hullámait elemezve jelzi, hol és milyen jellegű hiányok, kóros folyamatok vannak a testben – magyarázta a doktornő. A készülék be tudja azonosítani, mely anyagokra allergiás a gyerek, és a arra is választ ad, milyen fontos anyagok hiányoznak a szervezetből.

A vizsgálat gyerekeknél legfeljebb fél órát vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes. Utána a szülő azonnal kézhez kapja az eredményt nyomtatott formában, részletes terápiás javaslat kíséretében. – A gép a gyógyításban is jelentős szerepet kaphat, mivel képes a kóros elektromágneses jelek „kijavítására" – tette hozzá a szakember, aki csak akkor ír fel antibiotikumot a gyerekeknek, ha az feltétlenül szükséges.

– Először az immunrendszert támogatjuk meg hatékony homeopátiás szerekkel, gyógynövényekkel, vitaminokkal. Antibiotikumot csak akkor adunk, ha mindezek mellett három napon belül nem javul a beteg – írta le a doktornő az általa alkalmazott módszereket: a kicsi ez utóbbi esetben mindig kap a gyógyszer mellé bélflóra-regeneráló készítményt is. Az ily módon megkímélt, jó immunrendszerű gyermek sokkal ritkábban betegszik meg, és akkor is enyhébb lefolyású lesz a betegség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antibiotikumok napja

Szeged - Az első európai antibiotikum napot ma tartják először Európa-szerte. Az ember szervezetének… Tovább olvasom