Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Indul a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenye

Amiről idáig csak beszéltünk, most valósággá válik: hétfőn indul a Délmagyarország és a Délvilág babaszépségversenye, melyben partnerünk a szegedi Metro Áruház. Fotózással kezdünk. Előbb Szegeden, majd sorra járjuk a megye városait. Aztán jön a nyilvánosság, s karácsonyhoz közeledve olvasóink majd eldöntik, ki az Év babája 2005-ben.
Brit laptársunk, a Leicester Mercury tavalyi babaszépségversenyén 1600 csöppség indult. Fotó: Frank Yvette
Már csak kettőt kell aludni, és kezdődik a Délmagyarország és a Délvilág legkedvesebb családi játéka, a babaszépségverseny. Soha nem volt még ilyen lapjaink történetében, ezért mi is legalább akkora izgalommal várjuk a minden bizonnyal bensőségesen szép eseményeket, mint a szülők és nagyszülők. Valószínű, maguk a főszereplők, a csöppségek izgulnak a legkevésbé, hiszen mit sem érzékelnek a felnőttek lázas készülődéséből. No de majd hétfőn, amikor nekik kell helyet foglalni a világot jelentő babzsák fotelünkben. Többen érdeklődtek az angliai testvérlapunknál jól bevált ülőalkalmatosságról, amiről annyit érdemes tudni, hogy bármilyen formát képes felvenni, így ülni, feküdni, hemperegni egyaránt jól, kényelmesen, biztonságosan lehet benne. Egyébként sötétkék a huzata.

A fotózások helyszínén több kollégánk segíti az eligazodást, a nevezési lapok gyűjtését, a családias hangulat megteremtését és persze a gyors és zökkenőmentes munkát. A képeket fotóriportereink készítik, ők, majd a képkidolgozásnál grafikus kollégáink gondoskodnak a képek egységes és esztétikus megjelenéséről. Az angliai tapasztalatok azt bizonyítják, hogy nincs recept a babaszépségre, a lebiggyesztett ajkú méregzsáknak ugyanannyi esélye van a győzelemre, mint a fülig vigyori csöppségnek.

Mindenesetre számunkra valamennyi kicsi egyformán kedves, amit apró kis ajándékokkal is igyekszünk kifejezni: ajtófélfára ragasztható magasságmérővel, babavízzel, Az év babája emblémával ellátott zászlócskával. A fotózásokról helyszíni riportokban számolunk be.

Mint játékfelhívásainkban többször jeleztük, három korosztályban hirdettük meg babaszépségversenyünket: a „picur" kategóriában az egy év alattiak, a „huncutka" kategóriában az 1-2 év közöttiek, míg a „gézengúzok" közé a 2-3 év közötti csöppségeket várjuk. A játék komolyságát megőrizve ragaszkodunk a meghirdetett korhatárokhoz, azzal az engedménnyel, hogy a 36 hónapos felső korhatárnál legfeljebb egy hónap pluszt még elfogadunk.

Előzetes jelentkezés nincs, a regisztráció a fotózások helyszínén történik, ezért a felhívásainkból kivágható nevezési szelvényt ne felejtsék el magukkal hozni! Természetes feltételnek tartjuk, hogy a jelentkezők családjának – szülők vagy nagyszülők valamelyikének – legyen érvényes Délmagyarország vagy Délvilág előfizetése decemberre. Ha még nincs, nem probléma, a fotózási helyszíneken is elő lehet fizetni lapjainkra.
Valamennyi lefotózott csöppséget szép, színes mellékletben mutatjuk be, melynek alapján szavazhatnak majd olvasóink az általuk legbájosabbnak tartott csöppségekre.


Díjazások

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk, 50, 40 illetve 30 ezer forintos vásárlási utalvánnyal. Ám hirdetünk egy abszolút győztest is, azt, aki a három első helyezett közül a legtöbb szavazatot kapja. Ő lesz az év babája, 100 ezer forintos fődíjjal. A díjazottakat külön riportban is bemutatjuk.
A nyeremények, ajándékok biztosításában együttműködő partnerünk a szegedi Metro Áruház. 

Fotózási helyszínek

Szeged: november 7-én és 8-án, 15–18 óráig, ifjúsági ház
Hódmezővásárhely: november 7-én 15–18 óráig, Petőfi Sándor Művelődési Központ
Szentes: november 8-án, 15–18 óráig, művelődési központ
Mórahalom: november 9-én, 15–18 óráig, Aranyszöm Rendezvényház
Csongrád: november 9-én, 15–18 óráig, művelődési ház
Makó: november 11-én, 14–17 óráig, Hagymaház
Mindszent: november 11-én, 13–15 óráig, művelődési ház
Kistelek: november 17-én, 15–18 óráig, rendezvényház. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erzsike néni és unokája mikrosütőt vásárolt

Tele kosár játékunkban ezúttal egy domaszéki nyugdíjas előfizetőnknek kedvezett a szerencse. A… Tovább olvasom