Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Indul az egyetem tavaszi fesztiválja

Szeged - Az SZTE fennállásának 430., és a Szegedi Egyetemi Énekkar alapításának 85. évfordulóját is ünnepli idén az egyetem tavaszi fesztiválja.
Az egy hónapos rendezvénysorozatot április 14-én, csütörtökön 17 órakor nyitja meg Szabó Gábor rektor az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban, az egyetemi fotópályázat anyagából válogatott kiállítással együtt.

A május 14-éig tartó programban az érdeklődők hallhatnak többek között a nagyböjti és húsvéti népszokásokról, a magzat méhen belüli viselkedéséről, a 80 éves Szabadtéri Játékok történetéről. A Föld napján, április 22-én egész napos rendezvénnyel várja látogatóit a füvészkert.

A JUGYU Klub drogprevenciós napot tart, a Respect Art Mozgalom pedig önkéntes egyetemi hallgatók jelentkezését várja a „Hol vagyunk otthon?" témakörrel foglalkozó műhelymunkára. Az Egyetemi Tavasz programfüzete a http://www.u-szeged.hu/etavasz oldalon letölthető.

A Szegedi Egyetemi Énekkar a 2010/2011-es tanévben ünnepli fennállásának 85. évfordulóját. Ebből az alkalomból a kórus ünnepi hangversenyt szervez, melyre 2011. május 21-én, Szeged napján kerül sor. A koncert ünnepélyességét emeli, hogy bemutatásra kerül az a kórusmű, melyet az énekkar számára Szeged város felkérésére komponált Karai József zeneszerző. A koncert műsora egyházi, így szervesen illeszkedik be a város nagy hagyománnyal rendelkező Egyházzenei Hónap programsorozatába. A koncert tehát egyszerre ünnepli meg a kórus fennállásának 85. évfordulóját, Szeged napját és reprezentálja az egyházzenei koncertek kiemelkedő eseményét.

Szegedi Egyetemi Énekkar
Szegedi Egyetemi Énekkar

Az ünnepi koncert május 21-én 19 órakor, az Alsóvárosi Ferences Templomban fog megrendezésre kerülni. A műsorban fellép a jelenlegi kórus, a régi kórustagokból alakult együttes és Szécsi József, az egykori karnagy állandó kísérője Dr. Bottkáné Égető Mária orgonaművész. Az eseményt koronázza a záró összkar, melyben valamennyi jelenlegi és régi kórustag együtt énekel majd.

A koncert repertoárjában szerepel néhány kórusmű, melyet kizárólag az énekkar régebbi, a jelenlegi létszámot nem gazdagító tagok adnának elő. A koncertet megelőző napon, május 20-án délután és este megrendezésre kerül egy, a műsorszám ezen produkcióját érintő próba. A Szegedi Egyetemi Énekkar jubileumi koncertjének szervezői kérik a kórus mindazon lelkes régi tagjait, akik szeretnének részt venni az ünnepségen, hogy jelezzék részvételi szándékukat a kórus karnagyai, Száz Krisztina és Kohlmann Péter felé.

Olvasóink írták

  • 1. szeged1 2011. április 09. 17:16
    „http://www.enekkar.u-szeged.hu/ :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőri program a Szegedi Vadasparkban

Szeged - A természet szeretetére nevel, de egyben hasznos bűn- és balesetmegelőzési információkat is… Tovább olvasom