Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Indul az öthetes borkóstoló

Lapunk is bekapcsolódott abba a játékba, mely keresi azokat a borokat, amelyek a szegedieknek a legjobban ízlenek. Az öt héten át tartó borkóstolón szavazhatnak, nyerhetnek az érdeklődők. A nedűket az Ezerjó borszaküzletben lehet megkóstolni. Fődíj egy 16 fős vacsora.
Magyarországon jelenleg felfutóban van a bor minőségi fogyasztása. Minden tájegységen a szakavatott zsűri választ és állít sorrendet a borok között. Sajnos nem a fogyasztókat, a borokat megvásárló embereket kérdezik meg arról, melyik a számukra legkedveltebb nedü. A „votre santé" egy francia kifejezés, melynek szabad fordítása: „egészségünkre váljék".

Sikerült Szegeden egy olyan széles körű összefogást létrehozni, amely a fogyasztók által kedvelt borokat próbálja rangsorolni, és a VOTRE SANTÉ-díjjal jutalmazni azokat. A szervezők hangsúlyozottan nem borászokat vagy pincészeteket szeretnék kiemelni, hanem a borkultúra és kulturált borfogyasztás hívei által kiválasztott borokat jutalmazni. A VOTRE SANTÉ-gála pedig ezeket az embereket tömörítő rendezvény, amely évről évre a helyszínen megtartott kóstolás alkalmával nevezi meg a szegediek által legjobbnak tartott vörös- és fehérbort.

Az összefogásban részt vesz lapunk, a Délmagyarország és a Rádió Plusz is. A borkóstolók lebonyolításában az Ezerjó borszaküzlet, a vendéglátásban a Brother’s Steakhouse étterem segít. A szervező a szegedi Mizsik Attila, a Magyar Sommelier (pohárnok) Szövetség tagja és az Évjárat Szoba nevű, hamarosan nyíló étterem szakmai vezetője és társtulajdonosa. A rádióhallgatók és olvasóink a következő öt hétben, hétről hétre megkóstolhatják a kiválasztott borokat a borszaküzletben és szavazhatnak kedvenc vörös- és fehérborukra. A szavazók között naponta értékes borokat és hetente vacsorákat sorsol ki a Rádió Plusz. A szavazás állásáról heti egy alkalommal beszámolunk itt, a Délmagyarország és a Délvilág hasábjain is.

A szavazatokat a Rádió Plusz honlapján és a 06-30-30-30-035-ös SMS-számán, valamint a www.sommeliersuli.hu weboldalán adhatják le. A gálán kisorsolják az Évjárat Szoba étterem 16 fős borvacsoráját is, 200 ezer forint értékben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az anyakönyvvel nincs tévedés az egyetemen

Az adatvédelmi ombudsman hivatala kifogásolta a szegedi gyógyszerészkar gyakorlatát, miszerint a… Tovább olvasom