Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Inflációkövető helyárak

Az inflációval azonos mértékben emelkedik a Szegedi Nemzeti Színház következő évadra szóló bérleti konstrukcióinak ára. A Kelemen utcai jegyirodában holnap kezdődik és szeptember 30-áig tart a bérletezés.
Tizennégy produkció szerepel a Szegedi Nemzeti Színház bérleti kínálatában a következő évadban. A bérleteket holnaptól kezdik árusítani a Kelemen utcai jegyirodában. Borda Sándor, a teátrum marketing ügyvezetője elmondta: minél rugalmasabb, és a közönség igényeinek a korábbinál jobban megfelelő új, a két játszóhelyet kombináltan tartalmazó bérleti konstrukciókat állítottak össze. A bérletek és a jegyek árát körülbelül az inflációt követő mértékben, azaz átlagosan 4,6 százalékkal emelték.

A Nemzeti Premier-bérletben a hat nagyszínházi bemutató (Don Giovanni, Liliomfi, Játék a kastélyban, A kaktusz virága, A trubadúr és A windsori víg nők) mellé két kisszínházi premier választható. A kisszínházban öt bemutatót tart a prózai társulat: az 1956-os forradalomhoz is kapcsolódik Horváth Péter gyermekkori élményei alapján írt szellemes, csipkelődő darabja, a Csaó Bambinó, amit a szerző rendezésében tűznek műsorra.

Hargitai Iván Moliére Tartuffe-jével tér vissza. A szegedi cukrászcsalád tragédiája nyomán írta Darvasi László a Bolond Helgát, amit Bal József állít színpadra. Szerepel a műsortervben Nyikolaj Koljada Murlin Murlo című darabja, valamint Borovics Tamással a címszerepben Shakespeare Hamletje. A péntek vagy szombat estére szóló Nemzeti Premier-bérlet tavaly még 7020-13 ezer 500 forintba került, a következő évadra szólóért már 9342-16 ezer 056 forintot kell fizetni, igaz, plusz két kisszínházi bemutatót is tartalmaz. A négy nagyszínházi előadásra szóló operabérletek 3240-5760 forintba kerülnek. A 4+2-es vegyes bérleteket 5895-8991 forintért, a főpróbabérletet 4389-6693 forintért vásárolhatja meg a közönség. A gyerekbérletekben A dzsungel könyve és meseoperai változatban Rossini Hamupipőkéje szerepel 1050-1890 forintért.

A legolcsóbb jegy a jövő évadra hétszáz, a legdrágább 2600 forint lesz, a csoportos diákkedvezmény harminc fő felett 30 százalék, felnőttek esetén 10 százalék. A kerekes székben érkező mozgáskorlátozottak számára egységesen ezer forintért kínálnak jegyet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberre csúszik a rockklub

Továbbra sem működik a szegedi rockklub, bár augusztus elejére tervezték a nyitását. A klubnak… Tovább olvasom