Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Információs irodát nyit a Szeged Energia

Szeged - A Szeged Energia információs irodát nyit május 30-án a Kígyó utcai Technika házában.
Az a cél, hogy a Szegedi Ipari és Logisztikai Központba tervezett 920 MW teljesítményű kombinált ciklusú gázturbinás erőművel (KCE) kapcsolatos információkat bemutassák.

– Fontosnak tartjuk a szegediek megfelelő tájékoztatását a projektről – nyilatkozta Adrian Bobula projektigazgató. – Elkötelezettek vagyunk a nyilvánossággal folytatott nyílt és konstruktív párbeszédre. Munkanapokon egy állandó információs kiállítás tekinthető meg a beruházásról, hétfőnként délután 2–7 óra között pedig a projektfejlesztők egyike válaszol az érdeklődők kérdéseire. A csapat jelenleg is dolgozik a környezetvédelmi engedélykérelmek előkészítésén, amelyeket a tervek szerint a nyáron adnak be.

A KCE-projekt mintegy 160 milliárd forintos, 600 millió eurós befektetés a régióban. Az összeg mintegy harmadát helyi vállalkozások beszállításaira és szolgáltatásaira fizetik ki. A 3 éves építési szakaszban akár 1000, az erőmű legalább 25 éves üzemeltetése során pedig több mint 50 közvetlen és 50 közvetett munkahely jön létre. A kivitelezés tervezett kezdete 2013, míg a kereskedelmi üzem várhatóan 2015-ben indul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedett a szezonnal a színház is és a fenntartó is

A tavalyi 106 ezerrel szemben a most záruló szezonban több mint 113 ezer fizető nézője volt a Szegedi Nemzeti Színháznak. Tovább olvasom