Délmagyar logó

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 33°C Még több cikk.

Ingyen hozza-viszi a temetőbe az időseket Gábor

Szeged - Jótékonyságból jeles a szegedi fiatal, aki november 5-ig fizetség nélkül elviszi az időseket temetőlátogatásra. Vincze Gábor a sírok gondozásában is segít igény szerint.
Az autogramgyűjtő hobbijáról ismert Vincze Gábor idén ismét jótékonysági akciót indított halottak napjához kapcsolódva: díjmentesen elviszi a temetőkbe sírgondozásra azokat az időseket, akik nem tudnak egyedül kilátogatni halottaikhoz, mert nincs járművük vagy autóval rendelkező hozzátartozójuk.

– Már a múlt héten is volt fuvarom: egy szegedi nyugdíjast Békéscsabára kellett elvinnem. Nem ellenkeztem, hiszen november 5-ig munka mellett ennek szenteltem a napjaimat. Nincs kikötés, hogy kizárólag csak a városban segítek, és az sem, hogy csak szállítok. Volt már rá példa, hogy a sírok megszépítésében is közreműködtem.
 

Sokan élnek egyedül, nincs, aki segítségükre legyen, és többen a tömegközlekedést sem tudják igénybe venni. Mindig örömmel fogadják a segítségemet, folyamatosan kapom a hívásokat

– magyarázza Vincze Gábor.
 
Vincze Gábor célkitűzése, hogy bearanyozza mások mindennapjait. Fotó: Kuklis István
Vincze Gábor célkitűzése, hogy bearanyozza mások mindennapjait. Fotó: Kuklis István

A szegedi fiatal azt mondja, nem ez az első alkalom, hogy segítő kezet nyújt. Számára természetes volt tavaly télen, hogy egy hajléktalannak adta a kabátját, vagy hogy a lakótömbjük előtt lévő otthontalanoknak leviszik a megmaradt ételt.

– A jótékonyság számomra alapvető. Úgy vélem, ha van rá lehetőségem, akkor miért ne tegyem jobbá, szebbé mások napját. Mindig pozitív benyomást szeretnék tenni, hiszen ettől én is jobban érzem magam

– emeli ki, hozzátéve, karácsony környékére hólapátoló akciót tervez. Vincze Gábortól a 30/869-2019-es telefonszámon kérhetnek szállítást az idős városlakók vagy a külterületeken élő nyugdíjasok november 5-ig.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk írta: a fájdalmat leírni nem lehet

"A halált kevesen várják, de jön az magától és kiszámíthatatlanul. Elkerülni nem lehet, menni kell!" Tovább olvasom