Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Ingyen kap egy újszülött szállító rendszert a klinika

Szeged - Facebook-on tette közzé egy cégvezető: ingyen ad egy speciális betegszállító rendszert a szegedi gyermekklinikának. Kíváncsi volt, mennyi idő alatt jut el a hír az intézményhez. Fél nappal később online oldalunkon már be is számoltunk a felajánlásról – ezen ne múljon a dolog. Hétfőn a tervek szerint már Szegeden tárgyalnak az adományról.

Úgy tűnik, megérte bolygatni a 17 éve egyébként jól működő rendszert a szegedi gyermekklinikán: a bevásárlókocsik mellé egy komplett NTS (újszülött transport) rendszert ajánlott fel a Tech-medical Kft. A Facebook-on tette ezt közzé péntek este Torda Tibor, a cég tulajdonosa, aki úgy fogalmazott: szándékosan nem kereste meg az érintett intézményt, mert ugyan az lenne a legrövidebb út, de kíváncsi volt, ha a negatív hír ilyen gyorsan bejárta a világhálót, ez vajon mennyi idő alatt jut el az érintetthez. Nos, mi szombat reggel felhívtuk: üzenete elért Hatvanból Szegedre.

Mint azt megírtuk, egy szülő fotója kavarta fel az indulatokat néhány napja, amikor lefotózta: bevásárlókocsiban szállítják az intézményben az 5 év alatti kicsiket. Lapunknak a rendszert meghonosító altatóorvos, Praefort László elmondta: a Penny Markettől kaptak kocsikat erre a célra, miután 17 évvel ezelőtt ezzel a kéréssel megkereste őket. Korábban a gyerekeket kézben voltak kénytelenek hordozni, ezzel pedig „tele lett a hócipője".

A speciális gyermekszállító a klinikán
A speciális gyermekszállító a klinikán

Akkoriban nyíltak a bevásárlóközpontok, a kerekes bevásárlókosarakról pedig egyből az jutott eszébe, ezekben biztonságosan lehetne épületen belül szállítani a gyerekeket. A kapott kocsikat felszerelték infúziós állvánnyal, oxigénpalackkal, kézi lélegeztető és kézi váladékszívó eszközzel a sok esetben súlyos állapotban lévő betegek biztonságos szállítása érdekében. Akkoriban ez a megoldás még ritkaságszámba ment, a kocsikat viszont azóta is használják – nem csak a gyermekklinikán, de szeged más egészségügyi intézményeiben is.

Arról is beszámoltunk, hogy egy speciálisan erre a célra kialakított szállítóeszköz nagyon sok pénzbe kerül – a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány több millió forintért vásárol egyet éppen a napokban. Beszerzése ugyan a klinikán is „törekvés", de nyilvánvalóan nem ez a legfontosabb beruházás, hiszen ez egy biztonságos és jól bevált módja a szállításnak. Most azonban úgy tűnik, legalább egy bevásárlókocsi hamarosan nyugdíjba mehet.

Azért ez nem bevásárlókocsi
Azért ez nem bevásárlókocsi

Hétfőn utazok Szegedre, szeretném felvenni a kapcsolatot a klinika vezetésével, hogy a részleteket megbeszéljük – mondta el lapunknak Torda Tibor. A cégvezető hozzátette: a Facebook-on megosztott képen egy újszülött szállító rendszer látható, mellyel csupán pár hónapos csecsemők hordozhatók, de szeretné, ha olyan berendezést adhatna a klinikának, mely az igényeiknek leginkább megfelel, így olyat készítenek majd, amilyenre szükség van.

Fél nap alatt ötezer megosztást kapott a bejegyzésem, amin magam is meglepődtem, hiszen a pozitív hírek nem terjednek olyan gyorsan, mint a negatívak. Sokan azzal vádoltak, hogy ez csupán egy marketingfogás, de úgy gondolom, inkább azt sikerült bebizonyítanom, hogy a magyar vállalkozásoknak igenis fontos a magyar egészségügy. Mi így tudtuk egy kicsit jobbá tenni.

Korábban írtuk:

A Facebookon tette ezt közzé Torda Tibor a cég képviseletében, aki úgy fogalmazott: szándékosan nem kereste meg az érintett intézményt, mert ugyan az lenne a legrövidebb út, de kíváncsi volt, ha a negatív hír ilyen gyorsan bejárta a világhálót, ez vajon mennyi idő alatt jut el az érintetthez.

Nos, a felajánlást 11 órával ezelőtt tette, reméljük, elég gyorsak voltunk és hamarosan megérkezik a klinikára az a modern szállító eszköz, melyre olyan régóta szükség lenne az intézményben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vesmás Péter: A negyedik szegedi hídban gondolkodom

A nemzetközi vasúti közlekedés, a folyami teherszállítás, az új buszpályaudvar, valamint a medencés kikötő együttesét szolgálná ki. Tovább olvasom