Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 20°C Még több cikk.

Ingyen látható a Feszty-körkép augusztus 20-án

Ópusztaszer - Ingyen látható augusztus 20-án a Feszty-körkép az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A várható óriási érdeklődés miatt a szervezők azt kérik, aki a nemzeti ünnepen látni akarja a Magyarok bejövetelét, az telefonon előre jelentkezzen be az emlékparkban.
Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark munkatársai már megkezdték az augusztus 20-i ingyenes látogatók csoportbeosztását; jelentkezni a 62/275-133-as telefon 103-as mellékén lehet. Azok, akik az ingyenes belépő mellett mégis támogatni szeretnék a festménynek helyet adó épület felújítását, egy 1896 forintos millenniumi jegy megvásárlásával hozzájárulhatnak a költségekhez - mondta el Varga Márta, Csongrád Megyei Önkormányzat szóvivője.

A magyarok bejövetele című monumentális festmény az utóbbi időkben azért került az érdeklődés középpontjába, mert a Feszty Árpád világhírű művének helyt adó épület beázik, s ezzel veszélyezteti a felbecsülhetetlen értékű körképet.

 Ingyen látható augusztus 20-án a Feszty-körkép
Ingyen látható augusztus 20-án a Feszty-körkép

A Csongrád Megyei Szent István-nap lovasversenyekkel kezdődik, majd délután az ünnepi megemlékezés után többek között koncertekre, az István a király rockoperára, vívásokatatásra és pónilovagoltatásra várják az érdeklődőket.

Olvasóink írták

  • 2. Évszak 2008. augusztus 12. 12:55
    „Biztos nem nézett meg mindent a parkban, ha magának csak a vásári rész maradt meg! Gondoljon bele mit is képvisel Ópusztaszeren ez a park, és már nem a "giccs" marad meg!Sajnálom, ha önnek, csak ez a lényeg! Egy egyszerübb elgondolás: egy családi program, ahol együtt kikapcsolódhatnak, persze ha önnek a család, fontos dologként jelenik meg az értékrendjében.”
  • 1. Alpesi01 2008. augusztus 07. 18:32
    „Hát valóban ez kell a tömegnek, ingyenesen megtekinthető Feszty-körkép! Vásári látványosság, tömény giccs! A parkban a valódi értéket a skanzen jelenti, bár már arra is igen ráférne, ha megújítanák!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szavazzon Szeged legrondább pontjára! - ma utoljára

Szeged - Magyarország egyik legszebb városa: Szeged. Olvasóink közel 100 fotót küldtek, döntse el, hogy közülük melyik mutatja be legjobban Szeged legrondább pontját. Szavazzon, már csak ma teheti meg! Tovább olvasom