Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Ingyenes programok a REÖK-ben és a kávézóban

Ingyenes programokon vehetnek részt és szabadtéri jegyeket nyerhetnek azok, akik betérnek a REÖK mai nyílt napjára.

A látogatók díszíthetik fel a REÖK karácsonyfáját is, ingyenes tárlatvezetéseken vehetnek részt a Csáki-kiállításon, ajándék forralt bor, süti és tea is várja őket. Most először a REÖK Kávéház is a nyílt nap része.

Megnyitása óta most először tart nyílt napot a REÖK Kávéház közösen a szegediek kedvelt kulturális intézményével, a REÖK-kel. Míg a művészeti központban Csáki Róbert áttekintő kiállításának szürreális álomvilággal megfestett képeit nézhetik meg a december 18-án, szombaton a REÖK-ben megpihenni vágyó karácsonyi vásárlók, addig a kávézóban ajándék süti várja őket, valamint forralt bor a nagyokat, tea a kicsiket.
Csáki Róbert kiállításán egyébként maga a művész – illetve Nátyi Róbert, a REÖK művészeti vezetője – tart majd tárlatvezetést déltől és egy órától, így egy igazán személyes nézőpontból ismerhetik meg a résztvevők a méltán népszerű műveket. A tárlatvezetések előtt, 11 órától könyvbemutató is lesz Csáki két – 2009-ben és 2010-ben megjelent – művészeti albumához kapcsolódóan. A könyvet nem kisebb személyiségek méltatják majd, mint dr. Borsos Mihály, a Társalgó Galéria vezetője valamint dr. Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria címzetes főigazgatója.

Szürreális álomvilág várja a látogatókat.
Szürreális álomvilág várja a látogatókat.

A REÖK kifejezetten a gyerekeket is programokkal várja: Ale Ildikó múzeumpedagógus vezetésével 10 órakor indul ugyanis a REÖK Gyerök Kör, amelynek során karácsonyi csomagolópapírokat, díszeket és az egész család bevonásával közösen ajándéktárgyakat készíthetnek. A kicsiknek ennél nagyobb örömet csak az fog okozni, amikor az elkészített díszeket feltehetik a REÖK-ben felállított „kulturális karácsonyfára".
A nyílt napi programok látogatása ingyenes, ám feltétele, hogy a programban részt vevők rendelkezzenek Szeged-kártyával. Amennyiben ez még nem áll rendelkezésükre, a kártyára való regisztráció is elegendő, amelyet aznap a REÖK-ben is megtehetnek.

Szabadtéri-utalvány a fa alá

Vásárlási utalványt vezetett be a Szegedi Szabadtéri Játékok, így ha valaki úgy dönt, a nyári előadásokra szóló belépőt szeretne ajándékozni, nem kell a megajándékozott helyett eldöntenie, az mit nézne meg legszívesebben. Az utalványokat – amelyeket a szabadtéri utolsó előadásának utolsó bemutatójáig lehet beváltani – öt- és tízezer forint értékben kínálja a REÖK-ben található Fesztivál jegyiroda. A megválható bérletek már 5580 forintért kaphatók, így egy utalvánnyal akár két előadásra szóló belépőt is ajándékozhatunk.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hó alatt az M43-as sztráda

Ahogy beálltak a fagyok, levonultak a kivitelezők az M43-as sztrádáról. Ebben az évben már nem dolgoznak. Tovább olvasom