Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Ingyenes utazási kiállítás Szegeden

Ingyenes lesz a belépés arra az utazási kiállításra, amelyet csütörtökön, pénteken és szombaton rendeznek meg a szegedi Hangár Expóban.
A bemutatón a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió területén elérhető turisztikai kínálatot mutatják be, így a Csongrád, Békés, Bács-Kiskun megyei pihenési, fürdőzési lehetőségek mellett a romániai és a vajdasági kínálat is megjelenik: Palics, Buziásfürdő és a hegyvidék. A kiállítást uniós pénzből rendezik meg, ez az Európai Unión innen és túl című sorozat második része.

Csókási Eszter, a DKMT Kht. ügyvezető igazgatója és Marosvári Attila, az euroregionális együttműködés magyar nemzeti koordinátora arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a program is nonprofit vállalkozás. Lesz konferencia, jönnek külföldi, turisztikával foglalkozó újságírók is, ugyanakkor szeretnék megismertetni az utazásra, pihenésre készülő nagyközönséget – csütörtökön és pénteken tíztől délután hatig, szombaton kilenctől délután ötig – a határok túloldalán elérhető lehetőségekkel. Utóbbiak figyelemre méltóak: ha valakit nem zavar az, hogy át kell kelnie a határon, a kis távolság miatt egy napon hegyet mászhat, síelhet a Kárpátokban, és fürödhet Mórahalmon vagy Makón, esetleg Gyulán.

A tanácskozáson a DKMT a svájci–francia–német határon működő TriRhena régióval egy standon mutatkozik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tejüzemet vettek az alföldi termelők

Bár a jövő évre jósolt 64 forintos tejfelvásárlási árral nincs kibékülve, előre menekül, és megvette… Tovább olvasom