Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Innovációs nap a Szegedi Tudományegyetemen

A kedden kezdődő Innovációs Hét egyik legfontosabb eseményét tartották csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen, ahol Fendler Judit kancellár asszony köszöntője után átadták a 2019. évi Innovációs Díjakat.
Idén ezt négyen kapták meg, Janóné Ungor Ditta Anita a leginnovatívabb PhD-munkáért, Balogh Benjámin a legjobb TDK-dolgozatért. Kálmán János és társai, valamint Z. Karvalics László a leginnovatívabb kutatómunkáért vehették át az elismerést, a természettudományok, illetve a bölcsészettudományok területén.

A nap folyamán a meghívott szakemberek olyan problémákra és kihívásokra világítottak rá, amelyekkel az innovációs folyamatokban érintett kutatóknak és vállalkozásoknak egyaránt szembesülniük kell. Az innovációs ökoszisztéma magyarországi helyzetéről Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke beszélt, az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor Programját Kónya Zoltán tudományos és innovációt rektorhelyettes mutatta be.
Az egyetem kutatásfejlesztési és innovációs munkájának támogatásáról a kancellár tartott előadást, míg az ELI lézeres kutatóközpont mellett felépülő Tudományos Parkról és annak gazdaságfejlesztésben betöltött szerepéről Szabó Gábor, az SZTE rektori innovációs megbízottja beszél. Záró felszólalóként Bíró Tamás a Magyar Molekuláris Medicina Kiválósági Központ szerepét mutatta be a résztvevőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális takarókat kapott a koraszülöttosztály

Speciális takarókat kapott a koraszülöttosztály
A koraszülöttek fejlődését segítő speciális eszközöket adományozott a Korábban Érkeztem Alapítvány a… Tovább olvasom