Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Integráció: nincs elfogadott forgatókönyv

Szeged - Az egyetemi szenátus hétfői döntése szerint októbertől már új rendszerben, egyesítve működhet a szegedi betegellátás. Az átmenet több hónapos időszakára viszont még nincs olyan „menetrendje" a városi kórháznak és a rendelőintézetnek, amit az egyetem is elfogadott és megtárgyalt volna.
Úgy határozott hétfőn a szegedi egyetem szenátusa, hogy októbertől átvenné működtetésre az önkormányzati fenntartású egészségügyi intézményeket. Az integrációs folyamat részeként a rendelőintézetben és városi kórházban folyó betegellátásban is változások várhatóak.
Mint Pajor Lászlótól, a városi kórház főigazgatójától megtudtuk, korábban ugyan készült szakmai és pénzügyi terv az intézmény október utáni működéséről, ezen azonban az egyetemi vezetők változtathatnak. Az új helyzetnek megfelelően részletes „forgatókönyvet" kell kidolgozni a párhuzamosságok leépítéséről és az átmeneti időszak betegellátásáról.

A főigazgató úgy véli, a feladatok átadása, megosztása fokozatosan történhet csak meg – leghamarabb az év végéig, reálisan inkább 2008 márciusának végéig. A korábbi tervek szerint a klinikaival párhuzamosan működő kórházi szülészeti, onkológiai és traumatológiai ellátás költözhet először a klinikákra. A professzor szerint, bár a párhuzamosságok megszüntetésével megszűnnek majd állások, a hiányszakmákban – például a traumatológusoknál – nem lesz elhelyezkedési gond, az egyetem átveszi a kórházi dolgozókat.

– Egyelőre még senki sem keresett meg az egyetemi vezetők közül azzal, hogy milyen gyakorlati tennivalóink lesznek az integrációval kapcsolatban, így mi sem tudunk semmi konkrét lépésről beszámolni – mondta el Tálosi László, a rendelőintézet főigazgatója. A vezető megjegyezte: bár az egyetemi szenátus már határozott a kérdésben, a másik fél – az önkormányzat, illetve a közgyűlés – még a döntés előtt áll. Mivel a kérdést tárgyaló ülésre csak szeptember közepén kerül sor, az ellátás tényleges átalakítása csak ezután kezdődhet meg.

A főigazgató hozzátette: ha meglesz a feladatok pontos menetrendje, azt természetesen végrehajtják. Az ellátást a szerződéstervezet szerint október 1-jétől kell az egyetemnek biztosítania, lényeges változásokra addig nem számít a vezető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baktérium okozta a dorozsmai ételmérgezést

Szeged-Kiskundorozsma - Az ÁNTSZ első laboratóriumi vizsgálata szerint a staphylococcus aureus nevű… Tovább olvasom