Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Interaktív árvízi kiállítás nyílt a Fekete házban, mutatjuk fotókon

A tárlaton megnézhetik az érdeklődők Vágó Pál festményének olajnyomatát is, amely az árvíz csapását örökítette meg és nyert a város pályázatán 1894-ben.
140 évvel ezelőtt pusztította el a Tisza Szeged városának jelentős részét: a sorscsapás évfordulóján nyílt kiállítás kedd délután a Fekete házban azokból az alkotásokból, amelyek a katasztrófa rombolását szemléltetik.

A „Szegedet lesujtva fölemeltem" című tárlaton Medgyesi Konstantin, a múzeum igazgatóhelyettese Móra Ferenc szavait idézte, miszerint az árvíz alatt ez a viszonylag kis folyó tengert játszott. A tragédia részleteit Simoncsics János várostörténész idézte fel a jelenlévőknek.
Interaktív árvízi kiállítás nyílt a Fekete házban - GALÉRIA. Fotó: Frank Yvette

A tárlaton megnézhetik az érdeklődők Vágó Pál festményének olajnyomatát, amely az árvíz csapását örökítette meg és nyert a város pályázatán 1894-ben. A tárlat augusztus 31-éig tekinthető meg, ahova a fiatalabb korosztályt is várják interaktív feladatokkal. Az eredeti képek alapján színezhetnek a gyerekek, árvízhez kapcsolódó verseket hallgathatnak, és lesz hibakereső is. Az intézmény indít egy szavazást, arra a három festményre lehet szavazni, amely anno indult a város pályázatán, most a szegediek eldönthetik – játékos formában –, melyik tetszik nekik legjobban.


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinte az egész város megsemmisült - emléktáblát avattak a történelmi vízmércénél Szegeden

Szinte az egész város megsemmisült - emléktáblát avattak a történelmi vízmércénél Szegeden
Az Ativizig vezetői közösen avatták fel az emlékművet. 140 évvel ezelőtt a város szinte teljesen… Tovább olvasom