Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Interaktív vámos sajtótájékoztató Röszkén

Röszke - Autóba rejtett kábítószert kellett megkeresniük az újságíróknak azon a sajtótájékoztatón, amelyet Vám-és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága szervezett pénteken Röszkén, a kábítószer elleni világnap alkalmából.
A szakemberek megmutatták azokat az autókat is, amelyeket kábítószer-szállítás miatt foglaltak le a vámosok. Majd a meghívott diákoknak bemutatták a Mentőőv Csoport: Drogcédula című előadását. Ebben a mentősök feldolgozták azt a szituációt, amelyet akkor élnek át, amikor egy kábítószerrel túladagolt fiatalhoz hívják ki őket. Az eljátszott történetben a halál előtti utolsó percek drámáját testközelből tapasztalhatták meg a fiatalok. A szervezők abban bíznak, hogy a sokkoló képek láttán elrettennek a tinédzserek a kábítószerek használatától. Az interaktív sajtótájékoztatón a meghívottak megnézhették a Mélységi Ellenőrző Csoport munkáját és azt, ahogy a kereső kutya rátalál a kamionban elrejtett tiltott cigaretta rakományra.

Tavaly összesen 118 kg kábítószert - heroint, kokaint és marihuánát - találtak a vámosok. Idén már az első hat hónapban sokkal többet, 162 kg. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a kábítószer szállítmányoknak a célállomása egyre többször Magyarország és annak, hogy míg korábban a csempészek elkerülték a déli határszakaszt, most újra ezt az útvonalat választják a tranzit szállítmányokhoz - mondta Sipos Jenő a Vám-, és Pénzügyőrség szóvivője.

Az első kábítószer szállítmányok az 1980-as években jelentek meg kis mennyiségben és a '90-es évek közepén már több száz kilós szállítmányok buktak le a magyar határon. Az elmúlt öt évben évente átlagosan 200 kiló kábítószer útját szakították meg a magyar vámosok.

Olvasóink írták

 • 5. bo 2009. június 27. 11:17
  „4. Sokat beszélsz azzal az 5-10 %-kal:-D”
 • 4. mentelmi-jog 2009. június 27. 11:11
  „Amekkora ellenzőzések vannak Nagylakon meg Röszkén is, mind a személykocsikra vonatkozóan, mind a tehergépjárművekre, mindig felvetődik bennem a kérdés, hogy az emlegetett kilogrammok vajon a becsempészett áru mekkora hányada lehet? Jó ha az 5%a, de, hogy 10%-nál nem több az sicher!”
 • 3. bo 2009. június 27. 09:23
  „Az lehet, de melyikőjük tud énekelni?:-)))”
 • 2. redstar 2009. június 27. 07:57
  „Ki volt az az eszement aki ezt kitalálta?!
  Megnézték a MECS munkáját? Hát azt nézhetik is...:-)))))
  A MECS-el akár a kübekházi Operettfaluban is fel lehetne lépni..:-D”
 • 1. bo 2009. június 26. 22:42
  „Gondolom biztosítottak az újságírók számára kutyát és röngent is, hisz anélkül nem sokra mennek- tisztelet a kivételnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Te átadod a helyed a buszon?

Szeged – Intelligencia vagy figyelmesség kérdése, hogy átadjuk-e a helyünket a buszon? Kinek… Tovább olvasom