Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Írásszakértő vizsgálja a polgármester aláírását

Szeged - Írásszakértői vélemény beszerzését rendelte el a Szegedi Városi Bíróság kedden Domonyi László Kiskőrös fideszes polgármesterének tárgyalásán, hogy kiderüljön: ő és két vádlott társa mikor írták alá egy megbízási szerződés egyes oldalait.
A 2006-tól regnáló polgármester harmadrendű vádlott a kiemelt jelentőségű ügyben.

A vádirat szerint a három vádlott valótlan tartalmú okirat felhasználásával elkövetett, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének kísérletét, valamint valótlan tartalmú okirat felhasználásával az Európai Közösségek pénzügyi érdekei megsértése bűntettének kísérletét követték el.

Az ügy egy uniós forrásból biztosított iskolafelújítás-pályázatról szól. A gyanú szerint ezen egy olyan cég nyert közbeszerzési eljárást műszaki ellenőri feladatok ellátására, amelyet csak több hónappal a pályázatot követően jegyzett be a bíróság. A szerződést az iskola-felújítást végző Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulás kötötte, amelynek a polgármester az elnöke. A vádirat szerint a pályázat projektmenedzsere a cégbírósági bejegyzés után a szerződés megfelelő oldalait kicserélte, majd azt a szerződő felek újra aláírták.

Az előzményekről bővebben itt olvashat.

A keddi tárgyaláson – ahol a vádlottak kép- és hangfelvétel rögzítéséhez nem járultak hozzá – a bíróság azt próbálta tisztázni, hogy a megbízási szerződés oldalait mikor írta alá a pályázat projektmenedzsere, a pályázatnyertes kft. ügyvezetője, és Domonyi László. A vádlottak ellentmondásba keveredtek ezzel kapcsolatban a korábban vallottakkal, egymással, végül már nem is emlékeztek, hogy történt.

A tárgyalás december 15-én folytatódik.

Olvasóink írták

 • 4. rt0831 2011. november 09. 13:53
  „Szerintem Gyurcsány kényszerítette őket,csak neki állhatott érdekébe,hogy egy fideszhez közeli cég jusson előnyökhöz.:)”
 • 3. sügér63 2011. november 09. 03:39
  „Ja, igaz! Ezért is az Mszp-s csicskák a hibásak!”
 • 2. zsuzsmo 2011. november 08. 12:30
  „Ezért is az MSZP a hibás?”
 • 1. klj_54 2011. november 08. 12:05
  „Egy fideszes polgi nem lop, nem csal, még a gondolat is sértés:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi tudósok találmányai

Céltudatosság, elkötelezettség, alázat – sorolta a kutatói erényeket Csépe Valéria, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese köszöntőjében. Tovább olvasom