Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Iskolából óvoda Sándorfalván

Ünnepélyes keretek között tegnap délután átadták a sándorfalvi Kölcsey-óvodát. Az intézménybe egy harmincfős gyermekcsoport költözött, de később akár ötven csöppséget is fogadhat.
Az óvodát az 1920-as években lakossági összefogásból épült Alvégi iskola felújításával alakították ki. Az eddig az épületben elhelyezett két általános iskolai osztály az Alkotmány körúti iskolába került.

– Miután az épület statikailag megfelelt, augusztusban megkezdődhetett a felújítás. A kivitelezők két csoportszobát, egy-egy torna- és nevelői szobát és egy melegítő konyhát alakítottak ki, valamint a teljes villamoshálózatot, a fűtést és a külső vakolatot is felújították – beszélt az átalakításokról Kakas Béla polgármester az átadás után. Az óvodába új bútorok és tornaeszközök kerültek, kicserélték a padokat, valamint új mászókát és játékparkot kapott az intézmény. A ceremóniával párhuzamosan az óvoda a Szegedi Kistérség Közoktatási Intézmény üzemeltetői fenntartása alá került, de az ingatlan tulajdonosa továbbra is a város marad. A bruttó 16 millió forintos beruházást Sándorfalva város önerőből biztosította.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hervasztó férfikabát-választék az üzletekben

Szeged - Nem könnyű Szegeden télikabátot választani azoknak a férfiaknak, akik az egyediségre… Tovább olvasom