Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Iskolát indít a Filmhu

A játékfilmes és televíziós sorozatírás alapjait lehet elsajátítani a februárban ismét elinduló Filmhu Forgatókönyvíró Iskolában, ahol a jelentkezők ötleteikből ismert szakemberek segítségével ütőképes forgatókönyvet készíthetnek.
A forgatókönyvírás nem impresszionisztikus művészet, hanem komoly szakma, tanulható szabályokkal és működőképes módszerekkel, amelyekkel a kreativitás úgy bontható ki, hogy a nézők számára is élvezetes, a piacon is eladható filmélmény legyen a végeredmény.

A szombatonként, illetve hétköznaponként rendezett kurzus folyamán nemcsak a játékfilmes és televíziós forgatókönyvírás nemzetközi alapjait sajátíthatják el a jelentkezők, hanem workshopok során az oktatókkal és a hallgatókkal végzett közös kreatív munka keretében ki is fejleszthetik filmötleteiket a szinopszison, karakterleírásokon és treatmenten át egészen a kész forgatókönyvig.

Az oktatók: Krigler Gábor story editor, a Barátok közt című sorozat forgatókönyvírója, a Hogyan írjunk tévésorozatot? című könyv szerzője, a Filmművészeti Egyetem oktatója, valamint Lovas Balázs, a Tesó és a Kész cirkusz című film társ-forgatókönyvírója, a 2003-as Magyar Filmszemle legjobb fiatal forgatókönyvírója, a Filmhu szerkesztője.

A tanfolyam február 18-án, illetve február 20-án indul. Jelentkezés és további információ telefonon: 1-411-1670, 1-411- 1671, interneten: http://magyar.film.hu/forgatokonyv.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyban világhírűek

Tamás Gábor neurobiológus szegedi kutatócsoportjának szenzációs eredményét közölte a világ egyik… Tovább olvasom