Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Ismeretlen ok miatt égett le a Madách-iskola tornaterme

A vizsgálat során nem találtak olyan tárgyi bizonyítékokat, amelyekkel egyértelműen megállapítható lenne a tűz oka.
Lapunkban is beszámoltunk arról, hogy április 14-én hajnalban leégett a szegedi Madách Imre általános iskola tornaterme. Azt is megírtuk, a tűzoltók kiérkezésekor a hatszáz négyzetméteres épület már teljes terjedelmében lángolt. A tűzoltók hatékony és gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megvédeniük a környező épületeket, így a lángok nem okoztak károkat sem az iskola főépületében, sem a szomszédos lakóházakban.
 
Fotó: Kuklis István
Fotó: Kuklis István

A tűz okának felderítésére szakértők bevonásával tűzvizsgálat indult, melyben a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztálya több helyszíni szemlét lefolytatott és több tanút is meghallgatott.
 

Az igazságügyi szakértő megállapította, a helyszíni szemlék során vett mintákban égésgyorsító anyag jelenléte nem volt kimutatható.Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből kiderült, hogy aznap éjjel nem regisztráltak villámcsapást. Azt is megállapították: a tüzet az elektromos rendszer hibája sem okozhatta.

A vizsgálat során nem találtak olyan tárgyi bizonyítékokat, amelyekkel egyértelműen megállapítható lenne a tűz oka, így a hivatalos szakértői vélemény alapján ismeretlen okból gyulladt ki a belvárosi iskola tornaterme.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Premier előtt kellett megoperálni: a Kortárs Balett új produkciójából még 20 perc hiányzott, amikor megsérült

Premier előtt kellett megoperálni: a Kortárs Balett új produkciójából még 20 perc hiányzott, amikor megsérült
Székben ülve koreografálja a Szegedi Kortárs Balett legújabb bemutatójának utolsó jeleneteit Enrico Morelli. Az olasz szakember az egyik múlt heti próbán megsérült, azonnal műteni kellett. Tovább olvasom