Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Ismerkedik az iskolákkal a szegedi tankerületi igazgató

Szeged - Huszonhét év pedagógiai tapasztalattal a háta mögött foglalta el hivatalát a hónap elején a szegedi tankerületi igazgató. Plesovszkiné Ujfaluczki Judit Békés megyéből érkezett. Azt mondja, partneri együttműködést szeretne, nem ellenállást.
December elsejével foglalta el pozícióját Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, Szeged tankerületi igazgatója. A kormányhivatal épületében kapott irodát, a szegedi járás iskoláit irányítja majd, de a szakképzés, a kollégiumok, a pedagógiai szakszolgálati feladatok, valamint a pedagógiai-szakmai szolgáltatások tekintetében illetékessége kiterjed egész Csongrád megyére.
 
Plesovszkiné Ujfaluczki Judit Fotó: Karnok Csaba
Plesovszkiné Ujfaluczki Judit
Fotó: Karnok Csaba
A tankerületi igazgató Mezőkovácsházáról érkezett, a Hunyadi János Közoktatási Intézmény igazgatójaként dolgozott. Tervei szerint családja is követi Szegedre, ahová elmondása szerint szakmai alapon adta be pályázatát. Kinevezése vegyes fogadtatásra talált a városban – többen felvetették, nem volt-e megfelelő helyi pályázó erre a posztra. Plesovszkiné azonban nem érzékel negatív fogadtatást.

– Partneri együttműködést szeretnék, nem ellenállást. Nincs is semmiféle ellenérzésem, és csupán a munkámat szeretném végezni – fogalmazott. A szegedi iskolákkal egyelőre csak most ismerkedik, de eredményeikkel tisztában van. – Tudom, hogy a nyelvek és a természettudományok területén komoly sikereket érnek el és a környezettudatos nevelésre is nagy hangsúlyt fektetnek, amelynek kifejezetten örülök. Van olyan intézmény, amellyel már együttműködtem közös szakmai projekt kapcsán, de az összes többit is hamarosan végiglátogatom.

A megbízott tankerületi igazgató 1985-ben a Szegedi Tudományegyetemen diplomázott történelem–orosz szakon. A mezőkovácsházi középiskolában kezdett tanítani, majd 10 évvel később, az immár többcélú intézmény vezetésével bízták meg. – Tizenhét évnyi vezetői tapasztalatom során a gimnáziumok és a szakképző intézetek működését, valamint a sajátos nevelési igényű gyerekek feladatgondozását is megismertem – mondta el múltjával kapcsolatosan Plesovszkiné, aki bízik benne, hogy tapasztalataival hozzá tud járulni a nyugodt légkörű feladatellátáshoz. – Minőségi oktató-nevelő munkát szeretnék szolgálni egy átlátható, tervezhető közoktatási rendszerben.

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. Gabcsi81 2012. december 12. 13:04
  „Kedves Bobicee!
  Jómagad is minősítettél hozzászolásoddal másokat, anélkül, hogy ismernéd őket, továbbá jómagad is eme fórumra keveredtél, nyílván neked sincs jobb dolgod. Ellenben köszönjük, hogy megosztottad velünk, Szegediekkel véleményed. További szép napot!”
 • 32. Bobicee 2012. december 11. 16:52
  „Én senkivel nem kívánok vitába bocsátkozni, ám még sem hagyhatom szó nélkül az itt leírtakat! Elsősorban nevetségesnek, sőt mi több! Felháborítónak tartam, hogy olyan személyek kritizálják a másikat, akik még egy értelmes mondatot sem tudnak leírni helyesírási hibák nélkül.Az ilyeneknek azt javasolnám, hogy először tanuljanak meg írni, aztán űzzenek gúnyt a másikból :) Valamelyest nem hinném, hogy azon személyek közül, akik itt kifejtették (negatív) véleményüket bárki is ismerné egy kicsit is Juditot! Na már most, ha valakit nem ismerek nem írok róla -főleg nem nem közösségi oldalon- rosszat, negatívat, VALÓTLANT. Én teljes mértékben megértem azon személyeket, akik kulturáltan leírták azt, hogy nem értenek egyet azzal a döntéssel, hogy egy nem helybeli személy tölti be a tankerületi igazgatói posztot.DE! Nem hinném, hogy azért Őt kellene szapulni, mert elnyerte ezt a posztot.Nem véletlen történt így! Pályázat útján történt.Nem csak Ő, hanem mások is pályáztak, ám Őt találták legmegfelelőbbnek ezen pozíció betöltésére.Hogy miért? Mert nagyon sok mindent elért már eddigi pályafutása során, és mindez azért történt így, mert tehetséges, és lelkiismeretes munkát végzett ! Továbbá nem hinném, hogy térképpel a kezében fog majd rohangálni Szeged utcáin iskolákat keresgélve, ugyan is : szerintem már réges rég feltaláltak a GPS-t, valamint nem hinném, hogy ennyire idegen és új lenne számára a város.Abból,hogy fotogén-e véleményem szerint nem következik az, hogy nem tudná megfelelően ellátni ezen pozíció betöltését! Ebből is csak az mutatkozik meg, hogy milyen ostoba, bugyuta emberek írnak ide,akiknek nincs jobb dolguk, mint hogy a másikat szapulják.Esetleg bárki irigy rá, hogy ő idáig eljutott?”
 • 31. lisa01 2012. december 11. 12:36
  „Ezt a kiváló szaktudást igénylő feladatkört valószínűleg helybeli nem tudta volna betölteni a tudományok, és a kultúra egyik hazai fellegvárában. Még jó, hogy nem Sopronból küldték kegyedet.”
 • 30. bánki 2012. december 11. 11:32
  „Nem fotogén az tuti !”
 • 29. járókelő 2012. december 11. 10:37
  „Bocsánat, de nekem egyből Dolores Umbridge ugrott be a Harry Potter- ből...”
 • 28. saturnus 2012. december 11. 07:27
  „Hát rövid életű állás lesz. És utána mi lesz? Kormány váltás után bujdosás , külföld? Mondjuk Azerbajdzsán ?”
 • 27. Gabcsi81 2012. december 10. 21:01
  „Én csak azt nem értem, hogy valaki miért vállal el egy pozíciót másfél évre. 2014-es kormányváltás után úgysem lesz rá szükség és csak a szégyen mard. Szeged kimagaslóan sok talentumot nevelt ki a rengeteg elhivatott és erején felül teljesítő tanárainknak köszönhetően, így mélységen szégyenletesnek tartom, hogy nem találtak erre a posztra városunkból pedagógust. Bár az is lehet, hogy nem volt jelentkező:))
  Eszembe jut gyermekkorom nagy kedvence Mek Elek, aki annyi mindent akart volna jól csinálni, hogy semmit sem tudott! Egy ember ekkora területen NEM TUD érdemi munkát végezni, így ennek semmi értelme! Bár azért sok sikert kívánok!”
 • 26. tzs_szeged 2012. december 10. 19:58
  „"Ha nem volt kikötés, hogy CSAK szegedi pályázhat, akkor ez nem kérdés."

  Csakhogy a Balog mintha azt nyilatkozta volna, hogy helyi viszonyokat jól ismerő személyeket választottak. Ez több helyen igaz is volt. Szegedre még csak nem is a megyéből választottak.”
 • 25. csergemerge 2012. december 10. 18:34
  „"Kinevezése vegyes fogadtatásra talált a városban - többen felvetették, nem volt-e megfelelő helyi pályázó erre a posztra"

  Ha nem volt kikötés, hogy CSAK szegedi pályázhat, akkor ez nem kérdés.”
 • 24. klj-54 2012. december 10. 16:53
  „Minden tiszteletem ellenére rossz szájízem van a hír kapcsán.
  Bármilyen jó pedagógus, a világ zsenije is lehetne de nem fogja tudni lemosni magáról azt, hogy fideszes ehtőernyős / pártkatona :(
  Sajnos ma ilyen a világ...”
 • 23. rózsakert 2012. december 10. 15:47
  „ejnye-bejnye...MA JUDIT NÉVNAP VAN...TEHÁT BOLDOG NÉVNAPOT TESSÉK KIVÁNNI...

  LESZ 10%-OS GÁZ ÉS ÁRAMÁR CSÖKKENTÉS!!!!

  nem elég????

  a kuruczos mindenit neki!!!”
 • 22. tucat 2012. december 10. 15:01
  „Ugye, nem baj, ha el se olvasom a cikket? Ha elolvasnám, akkor is ezt gondolnám: sokkal kevesebb gondja lenne a sulikkal való megismerkedés okán, ha hazai pályán játszott volna eddig. Azaz: talán Csongrádban is akadt volna - szakmailag, ha ez még számít - alkalmas ember, ha már zajlik ez az esztelen "átszervezés".
  Elég rövid, ugye? Csak, mert minek szaporítsam a szót, ha egyszer: ennyi? :D
  Ja, meg még tán ez, tendenciózusan: Laudetur! ;)”
 • 21. Dr.Tonyk 2012. december 10. 14:49
  „Ne feledjük, hogy Békés megyéből a szakmailag hozzáértők úgy kommentálták a távozását, hogy azzal Békés megye nyert! Csongrád megye pedig kösse fel a gatyóját mert nem lesz eccerű ´.
  Nem véletlen került kiskegye ide, a cocolista városba.”
 • 20. macs 2012. december 10. 14:19
  „Igazatok van, amikor a helyismeretet kéritek rajta számon, csupán egy apróságról felejtkeztek el, a hölgynek semmi önállósága nem lesz. Nem tehet semmit sem, amire nem fog utasítást kapni, végrehajtó lesz csupán. :-(”
 • 19. szolcsányitamásné 2012. december 10. 14:12
  „Mi a fenét keres itt a megyében olyan, aki nem ismeri a körülményeket," csak most ismerkedik"!! Meddig? 5 év, 10 év, Majdani első osztályosok ha majd a gimiből ballagnak? Menjen vissza politizálni a viharsaroba!”
 • 18. komlodi 2012. december 10. 14:10
  „Mezőkovácsházáról :-D Pffff! Szép karrier! Szegedit nem találtak? MIért nem mondjuk Szinpetriből hoztak egyet. Az még messzebb van és még kisebb hely! Anyám! Mi lesz itt!”
 • 17. waterbear 2012. december 10. 12:35
  „Biztosan hatalmas szakmai helyismerettel rendelkezik... hurrá, megint egy fityiszes ejtőernyős...”
 • 16. OkosKata 2012. december 10. 11:59
  „Elfoglalták a kormányhivatalt a szegedi egyetemisták

  Elfoglalta a Csongrád megyei kormányhivatal földszintjét és ülősztrájkot kezd a Szegedi Tudományegyetem három oktatója és negyven hallgatója, köztük a Hallgatói Hálózat aktivistái.
  "A mintegy negyven aktivista a kormányablaknál - amit a kormány a magyar állampolgárokkal való kapcsolattartás céljából hozott létre - magyarázatot követel a felsőoktatást romba döntő intézkedésekre" - közölték a demonstrálók az eduline.hu szerint.”
 • 15. dondongó 2012. december 10. 11:50
  „A néni tényleg így néz ki, vagy photoshop?:-)”
 • 14. macs 2012. december 10. 11:11
  „2. kilo,
  szerintem olyat kérsz rajta számon, amire nincs szüksége. Egy központilag vezényelt zenekarban lesz egy a sok közül. Nem kell mást csinálni, mint az előre kiadott kottából hibátlanul játszani. :-)”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ég a második adventi gyertya

Igazi téli hangulatban gyújtotta meg Szeged havas adventi koszorújának második gyertyáját Juhász András lelkipásztor, valamint Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett paralimpikon. Tovább olvasom