Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Ismét demonstráltak a Bartucz utca lakói

Nem oldódott meg a szegedi Bartucz utcai lakók helyzete, ezért tegnap ismét útlezárással demonstráltak. A franciahögyi lakótelep összes forgalma – a tiltó tábla ellenére – a Bartuczon halad, mert a többi utcát régebben lezárták.
Naponta autók százai veszik semmibe a táblát – a lakópark többi utcájában betontömbök szolgálnak Fotó: Segesvári Csaba
Tegnap ismét demonstráltak Szegeden a Bartucz utcai lakók. Az ott élők a hatalmas átmenő forgalom miatt már tiltakoztak tíz nappal ezelőtt is, két órára lezárták utcájukat. Azonnali megoldást vártak Solymos László helyi képviselőtől, aki viszont csak októberre ígér változást.

A Bartucz-utcában a mai napig óriási a személy- és a teherautó-áradat – hiába az átmenő forgalmat tiltó tábla –, az utcára kilépni életveszélyes. A kétszáz család azért szenved a zajtól és a portól, mert a lakópark környező utcáiban – a Sík, a Csaplár, a Bibó és a Gelei utcában, valamint a Makkoserdő soron – az áthaladást megszüntették. Ezért az öt „fekvőrendőrrel" ellátott Bartuczon zötyög végig a forgalom. A lakók csendet és tiszta levegőt szeretnének, Solymos László sem vitatja, hogy joggal, csak türelmet kér. Az alpolgármester lapunkban is elmondta és a lakóknak levelében is megerősítette: októberben rendeződik a helyzet.

Az önkormányzat már tavaly nyáron közbeszerzési eljárást írt ki a problémát feloldó Körtöltés utca–Makkoserdő sori rekonstrukcióra, de a beérkezett 300-500 millió forintos ajánlatok meghaladták a hivatal anyagi lehetőségeit. Tavaly év végén arról döntöttek, hogy az idén 200 millió forintot fordítanak a beruházásra. A forgalmi rend megváltoztatására a terv elkészült, jelenleg engedélyeztetés alatt van – derül ki abból a levélből, amit a helyi képviselő juttatott el a demonstráció szervezőjéhez, Bozsó Istvánhoz.

„Az elmúlt 15 hónapban folyamatosan azt az álláspontot képviseltem, hogy a lezárásokat meg kell szüntetni és egy normális forgalomtechnikai megoldással engedni kell, hogy az átmenő forgalom a nagyobb, szélesebb utcákat használja a lakóutcák helyett" – írja többek között levelében Solymos László.

Ez nem elégítette ki a lakókat, bár Bozsó István megjegyezte: csak „az időtényező" okoz közöttük feszültséget. – Lakótársaimmal együtt azt nem tudjuk belátni, hogy miért nem lehet azonnal megnyitni a szóban forgó utcákat? – kérdezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátnő a két Vetsera Mária

Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi barátnők. Furcsa véletlen, hogy nem csak a vezetéknevük azonos,… Tovább olvasom