Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Ismét kinyitják a Régi Hungáriát

Szeged - A tervek szerint csütörtökön ismét megnyit az 1976- ban bezárt Kass Szálló, vagy ahogy évtizedek óta mindenki hívja, a Régi Hungária. A bérlő cég képviselői Szeged új sörkertjét álmodták meg az évtizedek alatt lepusztult falak közé.
Szakács, üzletvezető és jogász bérli a szegedi Kass Szálló épületét annak tulajdonosától, a Quaestor Csoporttól. Az épületben és a teraszon Szeged új sörkertjét nyitják meg csütörtökön.

– Ezen a nyáron visszaköltözik ide az élet – mondta Gálosi Gyula. A Régi Hungáriát bérlő cég egyik tulajdonosa szerint azzal a céllal vették bérbe az épületet, hogy lépésről lépésre visszaállítsák eredeti funkcióját. Először a terasz és a nagyterem fogad majd vendégeket.

– Nem a manapság egyre népszerűbb romkocsma üzemeltetése a célunk, hiszen ez nem a végleges formája az épületnek. Az ingatlan földszintjét határozott időre béreljük. Terveink szerint három ütemben újítjuk fel. Először a 400 fős sörkert nyílik, majd a foci-világbajnokság után a nagytermet újítjuk föl – magyarázta a fiatal szegedi ügyvéd. Harmadik ütemben az éttermet rekonstruálná a bérlő úgy, hogy az alkalmas legyen bálok, esküvők megrendezésére is.

Romkocsma nyílik a lepusztult falak között. A futball-világbajnokság után az egész nagytermet felújítják. Fotó: Frank Yvette
Sörkert nyílik a lepusztult falak között. A futball-világbajnokság után az egész nagytermet felújítják. Fotó: Frank Yvette

A bérlők, akik saját pénzüket fektették be, elmondták, a létrejött társaság ügyvezetőjével együtt rendelkeznek vendéglátós tapasztalattal.
Ottjártunkkor a nagy hőség ellenére folyamatosan dolgoztak az épületen. A teraszon virágokat és tujákat ültettek a virágládákba, a nagyteremben pedig a hatalmas ablakokat takarították.

Fotó: Frank Yvette
Fotó: Frank Yvette

A tulajdonos örül

Az épület 1897-ben Kass Vigadó néven nyitotta meg kapuit. Az első világháborút követően szállodává alakították, 1949-ben államosították, majd az 1976-ban történt bezárásáig Hungária néven szállodaként üzemelt.
A közel 1800 négyzetméteres telken fekvő, 6000 négyzetméter alapterületű műemlék épület tulajdonosa a Quaestor Invest Kft.

Az egykor patinás épület aulájában 2009-ben borozót alakítottak ki a halfesztivál idejére, 2010 novemberében pedig Vámpírok bálja néven szervezett bulit a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata. – Mint tulajdonosoknak örömünkre szolgál az egykori szálló hasznosítása, hiszen a cégcsoportunk szívén viseli az épület sorsát – mondta Bende Gyöngyi, a Quaestor Csoport kommunikációs igazgatója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pokrócos piknik

Idén második alkalommal rendezik meg a Szent Antal-napi liliomfesztivált a szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban szombaton. Tovább olvasom