Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Isteni színjáték – Szegeden

Dante Isteni színjátéka közel hétszáz év múltán is izgatja a társművészek fantáziáját, ma is aktuális. Bizonyítja ezt az is, hogy a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a MAOE által meghirdetett illusztrációpályázatra sok színvonalas munka érkezett.
Tóth Sándor szegedi szobrászművész kisplasztikája is szerepel a tárlaton. DM/DV-fotó
Dante Isteni színjátéka közel hétszáz év múltán is izgatja a társművészek fantáziáját, ma is aktuális. Bizonyítja ezt az is, hogy a Budapesti Olasz Kultúrintézet és a MAOE által meghirdetett illusztrációpályázatra sok színvonalas munka érkezett. A belőlük rendezett kiállítás Tóth Attila rendezésében vasárnap estig a szegedi Olasz Kulturális Központban látható. A kortárs magyar képzőművészeti alkotásokban tükröződő Dante-inspirációt az olasz közönségnek is bemutatják, hiszen ugyanez a tárlat márciusban már a Római Magyar Akadémián tekinthető meg.

A magyar szobrászok – köztük Csongrád megyében alkotó művészek, Lantos Györgyi, Máté István és Tóth Sándor – évtizedek óta nagy sikerrel szerepelnek a ravennai nemzetközi Dante-biennálékon, több alkalommal nyertek. Az Isteni színjátékhoz kapcsolódó kiállítás ötlete Szegeden született, azzal a szándékkal, hogy idehaza is közönség elé kerüljenek a Ravennában sikert aratott művek. Ezek a pályázat eredményeként szép számban kiegészültek festők, szobrászok és grafikusok – többek között a díjazottak, Wrobel Péter, Jovián György, Kéri Imre, Lantos Györgyi és Halbauer Ede – Dante ihlette új műveivel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a szeged.hu ára

Továbbra is egy magáncég tulajdonában van a szeged.hu internetes cím, amit az önkormányzat már évek… Tovább olvasom