Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

István, a király: már Szegeden próbál a Társulat

Szeged - Csütörtökön elkezdődnek az István, a király próbái a Dóm téren. Szikora János rendező a darab végére valami nagyon hatásosat, csak Szegeden érvényes meglepetést ígért.
A Társulat mind a huszonkét tagja ott volt a Reök-palotában azon sajtótájékoztatón, amelyet az István a király produkció alkotói tartottak a csütörtök délutáni Dóm téri próba előtt.

Vidám osztálykirándulásra emlékeztetnek, hogyan tud belőlük percek alatt színészeket csinálni? – érdeklődtünk Szikora János rendezőtől, aki elárulta a varázsigét: „elkezdjük a próbát."

– Ha ez a mondat elhangzik, ezek a nyakigláb kamaszok és vihogó csitrik komoly, koncentrált, felelősségteljes művészekké válnak. Valamennyien érzik az előadás felelősségét. Az István, a király olyan produkcióvá vált, ami a bemutató óta sok ezer ember előtt játszódik. Sok ezer ember előtt meggyőzőnek, hatásosnak lenni irtózatos felelősség. Ők minél több sikert aratnak, nem eltelnek vele, hanem folyamatosan érzik a tétjét, hogy újra bizonyítani kell: jók vagyunk.

A Társulat tagjai a szegedi sajtótájékoztatón. Fotó: Karnok Csaba
A Társulat tagjai a szegedi sajtótájékoztatón. Fotó: Karnok Csaba

– Összekovácsolódott a csapat, nagyon jól érzem magam ebben a társaságban – mondta a Gizellát alakító Simon Boglárka, aki SZTE-hallgatóként egy kicsit háziasszony is Szegeden. Szerinte már mindenki beleszeretett a városba, de hogy ezt elmélyítse, elviszi a többieket néhány helyre. Füstös kocsmák egyelőre nem jöhetnek szóba, a dohányfüst és az alkohol nem ajánlott a fellépések előtti estéken. Az újszegedi liget viszont Bogi szerint remek hely a pihenésre.

Gizellaként a leginkább azt a jelentet várja, amikor hordszéken viszik fel a színpadra, mert a szabadtérin hatásosabb megoldást alkalmaznak majd mint a sportarénában. Az előadás másban is eltér az eddigiektől, Szikora Jánostól megtudtuk: a darab végére olyan speciális mozzanatot tervez ami „csak Szegeden lehet érvényes és hatásos", ezért korábban még nem próbálták. De hogy mi ez, azt a rendező nem akarta elárulni.

Szikora János meglepetést ígért. Fotó: Karnok Csaba
Szikora János meglepetést ígért. Fotó: Karnok Csaba

Aranylemez, saját lemez

Rosta Mária producer elmondta: a Társulat tagjainak közreműködésével készült István, a király CD négy hét alatt aranylemez lett. Az aranylemezeket a kiadó minden közreműködőnek a 16-i bemutatón adja át. Karácsonyra a Társulat nyolc tagja pedig önálló szólólemezzel jelentkezik.

Wunderlich csak idén

Wunderlich Józsefet felvették a színművészeti egyetemre, ezért ő csak szeptemberig marad a Társulattal. Jövőre tehát már biztosan nem áll a Dóm tér színpadára Vicellin seregfőparancsnok szerepében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki a legnépszerűbb Nap szépe?

Szeged - Döntse el, ki a legnépszerűbb lány a delmagyar.hu Nap szépei közül! Most a rovatban… Tovább olvasom